Tíz éve szolgálatban az iparbiztonsági főfelügyelő

2017. július 14. péntek 13:30

Tíz éve szolgálatban az iparbiztonsági főfelügyelő

Tíz éves belügyminisztériumi alkalmazás után elismerésben és dicséretben részesült Pandur Tamás tűzoltó alezredes, iparbiztonsági főfelügyelő.

Pandur Tamás a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Főiskola Karán szerzett mérnök informatikus diplomát, majd 2007-ben a került a megyei katasztrófavédelem állományába. A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Polgári Veszélyhelyzet-kezelési Osztályán hadnagyként kezdte meg a szolgálatot, majd a Mentésszervezési Osztály megyei ügyeletese lett. 2009-ben kiemelt főreferensként folytatta a munkát a Polgári Veszélyhelyzet-kezelési Osztályon, és veszélyes áruszállítási, veszélyhelyzeti felderítő csoport szakreferens lett. 2011-től a Polgári Védelmi Főfelügyelőség, kiemelt főreferense, veszélyes áru szállítási szakreferens, megyei biztonsági vezető. Egy évvel később a szigetvári katasztrófavédelmi kirendeltség polgári védelmi felügyelőjeként folytatta, majd 2013-tól megyei iparbiztonsági főfelügyelőként tevékenykedik.

Az évek során több szakirányú képesítést is szerzett. Többek között sikeresen elvégezte a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ katasztrófa- és tűzvédelmi szervező szakát. Veszélyes áru szállítás ellenőri, eljárásjogi tapasztalatokkal rendelkezik, részt vett a veszélyes áru szállítással kapcsolatban a folyami hajózást érintő jogszabályalkotó munkacsoportban. Alap- és emeltszintű sugárvédelmi ismeretekkel rendelkezik, és aktívan részt vesz a katasztrófavédelmi mobil labor munkájában.

A 2010. októberében bekövetkezett vörösiszap katasztrófa kapcsán az újjáépítési, helyreállítási munkálatok során szerzett tapasztalatokat, amelynek elismeréséül „Rendkívüli helytállásért vörösiszap-katasztrófa" érdemjelet kapott. Később, az ADR - DISASTER akcióban végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréséül katasztrófavédelmi emléktárgyban részesült.

Munkáját teljes odaadással végzi, szakmai tapasztalatára a rendkívüli helyzetek és események alkalmával is számíthat a megyei katasztrófavédelem.

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelem