Teljesítményfokozót és potencianövelőt árult boltjában, sőt drogot is rejtegetett

2017. március 03. péntek 09:25

Teljesítményfokozót és potencianövelőt árult boltjában, sőt drogot is rejtegetett

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség egészségügyi termék meghamisításának bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy 26 éves pécsi férfi ellen, aki a táplálékkiegészítőket forgalmazó boltjában jelentős mennyiségű illegális gyógyszert, köztük teljesítményfokozó és potencianövelő szereket tartott. 

A pécsi fiatalembert üzletében a rendőrök 2016. áprilisában tartottak házkutatást, azt követően, hogy intézkedés alá vonták őt, amikor egy nőnek Pécsett a belvárosban kábítószert adott át.

 

A rendőrök az üzletben tartott házkutatás során a belső pultból foglalták le a tiltott szereket, így potencianövelőket, valamint közel 150 ampulla injekciót és több, mint 500 db tablettát, melyek anabolikus szteroidokat és antiösztrogén szereket tartalmaztak.

Az ügyben elvégezett szakértői vizsgálat megállapította, hogy lefoglalt tabletták, illetve szerek Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező, illegális gyógyszerek, melyek azért is veszélyesek, mert nincsenek hivatalos adatok arról, hogy a szereket milyen körülmények között gyártották, pontosan mi a hatásuk, esetleges mellékhatásuk, és milyen módon reagálhatnak esetleg más gyógyszerekre.

A vádlott indokolatlan mennyiségben szerzett meg, illetve tartott Magyarországon nem engedélyezett egészségügyi termékeket, így ez a cselekménye egészségügyi termék meghamisításának minősül, amit a törvény 3 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget.

A fentieken kívül a fiatalember gépkocsijából a rendőrök kábítószert is lefoglaltak, így a vádlottnak kábítószer birtoklásának bűntette miatt is felelnie kell, aminek büntetési tétele egytől 5 évig terjedő szabadságvesztés.

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség