Teljesen leégett egy hétvégi ház a Darázs dűlőben

2017. március 28. kedd 13:30

Teljesen leégett egy hétvégi ház a Darázs dűlőben

A tegnapi nap eseménydúsan telt a pécsi hivatásosoknak.

Hétfőn délután a 6. sz. főút 184 kmsz-nél a Martonfai elágazónál körülbelül egy hektár területen száraz fű, nádas égett. A Pécsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság (Pécsi HTP) két szerrel vonult a tűzhöz, amelynek közelében nem volt olyan ingatlan, illetve érték, amire a tűz veszélyt jelentett volna.

Kővágószőlős egyik családi házának udvarában feltehetően eldobott cigarettacsikk okozott tüzet késő délután, körülbelül száz négyzetméteren égett az udvarban a száraz füves és szederindás terület. A Pécsi HTP 1-es szerének állománya kéziszerszámok segítségével oltotta el a tüzet.

Pécsváradon helyszíni ellenőrzést hajtott végre a Baranya Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat, mivel kommunális hulladék égett.

Éjszaka Pécsett, a Darázs dűlőben egy huszonöt négyzetméter alapterületű hétvégi ház égett teljes terjedelmében, melyet a Pécsi HTP 3-as szere gyorsbeavatkozó sugárral oltott el. Személyi sérülés nem történt.

Szintén éjszaka Bogádon, a Béke tér egyik udvarában melléképület és fatároló égett teljes terjedelmében, mintegy hetven négyzetméteren. A tűz a szomszéd udvarra is átterjedt, ahol tyúkól és tároló teteje károsodott. A Pécsi HTP egységei az épületből két db PB gázpalackot is kihoztak, mielőtt azokat hőhatás érte volna, mindeközben két sugárral oltották a lángokat. A feltételezhetően elektromos meghibásodás folytán keletkezett tűzben senki nem sérült meg, a tároló teljes tetőszerkezete megsemmisült.

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelem