Telekadó: átverték a városházát?

2010. november 17. szerda 18:58

Telekadó: átverték a városházát?
Városházi értesüléseink szerint Páva Zsolt polgármester már hétfőn jelezte a bevezetni szándékozott telekadóról szóló előterjesztés készítőinek, hogy nem ért egyet a benne megfogalmazott kitételekkel, ám a dokumentum - észrevételei ellenére - mégis változatlan formában került a nyilvánosság elé és elérhető jelenleg is a város hivatalos honlapján.

A november 18-án, csütörtökön tartandó városi közgyűlés tárgyalta volna az önkormányzat által az ingatlanspekulációkat megelőzendő és megszüntetendő, valamint a városképet romboló foghíjtelkek eltüntetését célzó telekadóról szóló előterjesztést. A dokumentummal kapcsolatban a Lehet Más a Politika (LMP) képviselői kedden közleményben fejezték ki elutasításukat.

Szerdán azonban Páva Zsolt - szintén sajtóközlemény útján - tudatta a közvéleménnyel, hogy elhatárolódik az előterjesztésben foglaltaktól, s felszólította az illetékes osztály munkatársait, hogy szüntessék meg a benne megfogalmazott hiányosságokat és dolgozzák át a tervezetet.

Városházi értesüléseink szerint azonban a polgármester már hétfőn jelezte az apparátus felé, hogy nem ért egyet a dokumentum egyes elemeivel és kérte az általa javításra szoruló hivatkozások módosítását, ám ez nem történt meg.

Olyannyira, hogy a város hivatalos honlapján fellelhető rendelettervezet még cikkünk megjelenésének időpontjában is a javítatlan verzióban érhető el: ami megtekinthető itt.

Információink szerint a kabinet munkatársai szándékosságra gyanakodnak, azt viszont még nem tudni, hogy ki/kik állhat/állhatnak a dolog mögött, és milyen szándékból követte/követték el tettét/tettüket. Úgy értesültünk, hogy egy esetleges belső vizsgálat indítása is elképzelhető az ügy tisztázása érdekében.

Kerestük dr. Páva Zsoltot és Girán János kabinetvezetőt is, ők azonban nem kívántak megszólalni ez ügyben. 

EQM - Fotó: Kováts Judit