Tanuló Fesztiválnak ad otthont Pécs

2017. július 28. péntek 11:30

Tanuló Fesztiválnak ad otthont Pécs

Pécs az idei Pécsi Napok keretében megrendezi az első Pécsi Tanuló Fesztivált. Erre az a tény ad lehetőséget, hogy Pécs Városa elnyerte az UNESCO Global Learning City Award, azaz „Tanuló Város" díjat.

Az első Pécsi Tanuló Fesztiválra szeptember 15-én kerül sor, s az három témakör köré épül. Környezeti nevelés - Zöld Pécs; Képességfejlesztés - Tudástranszfer; Kultúra - Művészetek.

A fesztivál helyszíne a pécsi Széchenyi tér, a Szent István tér és a Civil Közösségek Háza és annak udvara, valamint a Jókai tér lesz. Ezen helyszíneken 57 szervezet 112 programjában vehetnek részt az érdeklődő résztvevők.

A Pécsi Tanuló Fesztivál célja, hogy tematikus programokon keresztül segítse felfedezni a tanulás örömét, egyéni és társadalmi hasznosságát, továbbá a tanulási teljesítmény fokozását. Egyúttal a tanulási képesség fejlesztését kívánja előmozdítani a rendezvény nem hagyományos tanulási helyzetekkel, formákkal a fiatalok, felnőttek és szeniorok aktív részvételével.

Az I. Pécsi Tanuló Fesztivál témáit és programkínálatát zömében pécsi szervezetek és intézmények önkéntes felajánlásaiból állították össze a szervezők, melyben minden résztvevő saját elhatározásából vesz részt. A programban kreatív foglalkozások, előadások, kis- és nagycsoportos bemutatók, képességfejlesztő játékok, vetélkedők, valamint zenei előadások, divatbemutató, koncertek, táncház, és különleges tanulási formák megjelenítése teszik színessé.

A programok keretében várfaltúra, patika-látogatás és gyógyszerkészítés, erőmű-látogatás, digitális fejlesztő játékok, kutyaterápiás bemutató, stb. várja az érdeklődőket. Érdemes az előre meghirdetett programok között figyelni az előzetes regisztrációhoz kötött eseményekre!

A 2017. szeptember 15-i programot este 20.00 órakor a Pannon Filharmonikusok nyilvános koncertje zárja a Széchenyi téren "Kodály és a Kodály módszer - moderált interaktív előadás a Kodály Év jegyében" címmel, másnap este pedig ugyanott pécsi zenekarok adnak könnyűzenei koncertet a Tanuló Fesztivál programjához kapcsolódóan a PTE szervezésében "Rock against racism" hívással.

A Fesztivál programját megtalálja a 2017. évi Pécsi Napok programfüzetében, illetve a http://tanulofesztival.ckh.hu/ weboldalon.


Forrás: Pécsi Önkormányzat