Szúrós szag áradt a Komlói Rendőrkapitányság épületéből

2014. december 17. szerda 10:45

Kedden délután két alkalommal is kellemetlen, szúrós szag miatt riasztották a tűzoltókat, és a katasztrófavédelmi mobil labort Komlóra.

Kellemetlen, szúrós szag miatt riasztották a tűzoltókat a Komlói Rendőrkapitányság épületébe tegnap délután. A helyszínen a város hivatásos tűzoltói mellett a katasztrófavédelmi mobil laborra is szükség volt az esetlegesen jelenlévő veszélyes anyag beazonosítása miatt.

A tűzoltók átvizsgálták a Berek utcai épületet, ahol egy kábelalagútból, illetve az egyik mellékhelyiségből eredt a szag forrása. A mobil labor munkatársai mérőműszerek segítségével kéndioxid, kénhidrogén és ammónia koncentrációt mértek, de egyik anyag jelenlétét sem lehetett kimutatni. 

Az E.ON szakembere is méréseket végzett az épületben, de veszélyes anyag jelenlétére utaló jelet ő sem talált. Az ingatlanban korábban a szennyvízrendszer karbantartási munkálatait végeztek, vélhetően ez okozta a kellemetlen szagot. A tűzoltók eltömedékelték a szag forrásaként is beazonosított kábelalagutat, majd felhívták a figyelmet a karbantartási munkálatok folytatására, és a fertőtlenítésre. Az épület kiürítésére nem volt szükség.

Az egységek még a Berek utcai káreset adat-felvételezését folytatták, mikor újabb szúrós szagról érkezett bejelentés. A beavatkozókat szintén Komlóra, a Bányász utcába riasztották, ahol a lakók egy társasház alagsori helyiségében erős gázszagot éreztek. Az E.ON munkatársa és a mobil labor is veszélyes anyag kimutatására alkalmas műszerekkel, több ponton, valamint a gázcső mentén végig, méréseket hajtott végre, nyitott és zárt nyílászárók mellett is, de veszélyes anyagot jelenlétét nem tapasztalták a helyszínen. A lakókat a zárt térben lévő, erős dohos szag téveszthette meg.

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság