Szolgálatteljesítés során elhunyt rendőrök gyermekeit látják vendégül a Hotel Therápiában

2016. június 15. szerda 17:04

Szolgálatteljesítés során elhunyt rendőrök gyermekeit látják vendégül a Hotel Therápiában

A szegedi Holik-család két napot tölthet teljes ellátással a Hotel Therápiában, az állatkertet és a Zsolnay-negyedet is megmutatják nekik. A rendőrként dolgozott családfő szolgálatteljesítés közben veszítette életét. 

Dr. Kollár Lajos, a kezdeményezés ötletgazdája és Dobó Ferenc, megyei rendőr-főkapitány helyettes fogadta szerdán a Hotel Therápiában a Szegedről érkezett családot.

- Valószínűleg nem tudtunk volna elmenni sehova nyaralni, ezért is nagyon örültünk a lehetőségnek - nyilatkozta a Pécsi Újság.hu-nak Holik Hédi, aki két kisgyermekével érkezett. - Gyermekkoromban jártam itt utoljára, úgyhogy számomra is tartogat újdonságokat a város. A gyerekek persze leginkább az állatkerti látogatást várják - mondta az édesanya, aki rendőrként dolgozott férje szolgálatteljesítés közben veszítette életét.

- A Magyar Vitorlás Szövetség elnökeként több jótékonysági akció szervezésében is részt vettem, rendszeresen látunk vendégül rászoruló gyermekeket - mondta a felajánlás hátteréről Kollár Lajos. - Innen jött az ötlet, hogy a Hotel Therápiába olyan családokat hívjunk el, amelyiknek egyik tagja szolgálat közben veszítette életét. Két éjszakát tölthetnek el nálunk, teljes ellátással, s közben a várost is megmutatjuk nekik. Az állatkert mellett többek között elkalauzoljuk őket a Zsolnay-negyedbe is.

A professzor hozzátette, a nem egyszeri alkalomra szóló felajánlásukat a Belügyminisztériumhoz juttatták el, a szaktárcánál döntenek arról, kik élhetnek a lehetőséggel.

Képünkön: (balról-jobbra) Dobó Ferenc, a Holik-család és dr. Kollár Lajos.

M. B. - Fotó: Dittrich Éva