Szlovákia 45.900 Ft/fő, világörökségek nyomában

2014. június 23. hétfő 18:30

Szlovákia 45.900 Ft/fő, világörökségek nyomában

3 éjszaka 3 csillagos szállodában reggelis ellátással. Utazás autóbusszal. 

További információk, foglalás: írjon és mi felhívjuk!

Ha további információkra lenne szüksége, hívja a Travel21-et a 72/233-533-as számon, vagy küldjön egy e-mailt az [email protected] címre és felhívjuk mi Önt.
Személyesen kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken fél 10 és fél 6 között, szombaton fél 10 és fél kettő között várjuk a Pécs, Jókai tér 2. sz. alatti utazási irodánkban.
Utazásértékesítő: Travel21 Utazási Iroda, Pécs, Jókai tér 2., Telefon: 72/233-533.  

Időpont: 2014.07.17. 

1. nap: Selmecbánya - Zólyom - Körmöcbánya - Besztercebánya
Elutazás a kora reggeli órákban Európa hajdani legnagyobb ezüst kitermelő helyére a 600 m magasan található Selmecbányára, az Unesco által védett festői dimbes dombos kisvárosba. Városnézésünk alkalmával megtekintjük a Szentháromság szoborcsoportot, a régi és az új vár épületét és a gótikus Szent Katalin templomot is. Látogatás Zólyom várában, ahol a város nemes szülöttének Balassi Bálintnak az emléktábláját is láthatjuk. Délután Károly Róbert szabad királyi városában Körmöcbányán megismerkedhetünk a csengő ezüst és arany pénz verésének történetével, a Vörös toronnyal, majd utazásunkat Besztercebánya felé folytatjuk. Belvárosi séta az Óvárosban, majd a Várnegyed és a legfontosabb nevezetességek megtekintése után utazás a Poprád környéki szállásra. Szálláshely elfoglalása az esti órákban.

2. nap: Lőcse - Magas Tátra - Ótátrafüred
Reggeli után a Szepesség gyöngyszemének Lőcsének felfedezésére indulunk. Városnézés: Szt. Jakab templom, Harangtorony, Városháza, Szégyenketrec. Utazás a Lőcsétől 15 km-re fekvő Szepesváraljára. A város környékét a felette délkeletre emelkedő 614 m magas gránittetőn épült Szepesi vár uralja, mely a Világörökség része. A tekintélyes romok több mint 3 hektár területen fekszenek, ezzel a Szepesi vár a középkori Magyarország legnagyobb vára volt, kiterjedésével pedig Közép-Európa legnagyobb vára. A vár romjaiban is impozáns látványt nyújt. Délután kirándulás a Tátrába: Csorba-tó, Ótátrafüred, mely város a századforduló hangulatát idézi. Visszautazás a szállásra a kora esti órákban.

3. nap: Késmárk - Bártfa - Eperjes
Mai első programunk Késmárk, melynek híres evangélikus temploma a Világörökség részét képezi. Rövid városnézésünk alatt megtekintjük a várat, mely Thököly család tulajdona volt, a "Kékfestő-házat" és a híres fatemplomot. Továbbutazás a legszebb Szlovák városba, az UNESCO kulturális Világörökségeihez tartozó ódon Bártfa gótikus műemlékekben gazdag kisvárosába. A késô délutáni órákban Eperjes felé vesszük utunkat. Ismerkedés a "Tarca parti Athén" nevezetességeivel, majd a szálláshely elfoglalása Kassa környékén az esti órákban.

4. nap: Kassa - Krasznahorka - Betlér
Reggeli után városnézés Márai Sándor szülővárosában, Kassán. Az ország második legnagyobb városában a leghíresebb látnivalók közül megtekintjük a Dómot, a Szt. Mihály kápolnát, Rákóczi fejedelem sírját és Márai Sándor szülőházát is. Továbbutazás Krasznahorka érintésével a Betléri kastélyhoz. A kastélyt körülölelő angolparkban számos szökőkút, szobor, mesterséges tó és több apró romantikus épület található, melyek a parkot felülmúlhatatlanul szépségessé varázsolják. Hazautazás, érkezés Budapestre az esti órákban.

Részvételi díj: 45.900 Ft/fő, Gyermek ár: 40.900 Ft/fő, Félpanziós felár: 9.000 Ft/fő,
Egyágyas felár: 12.000 Ft/fő, Biztosítás: 2.200 Ft/fő, Sztornó biztosítás: 1,5%

Tájékoztató belépőjegy árak: 
Zólyom vár 3 EUR
Késmárk vár 3 EUR
Selmecbánya régi vár 4 EUR
Selmecbánya templom 2 EUR
Selmecbánya új vár 2 EUR
Lőcse Szt. Jakab templom 2 EUR
Betléri kastély 6 EUR
Bártfa Városháza 1,5 EUR
Körmöcbánya érem múzeum 3 EUR
Lőcse tanácsháza 3,5 EUR
(régi és új) (Thököly síremlék)
Bártfa Szt. Egyed templom 2,5 EUR
Kassa Szt.Erzsébet templom 1 EUR

(Utazásértékesítő: Travel21 Utazási Iroda - az Equator Média Kft. működtetésében az Olinera kft. fiókirodája, U-000949)