Szigetváron gondot okozott a nagy mennyiségű eső

2017. május 16. kedd 11:30

Szigetváron gondot okozott a nagy mennyiségű eső

Négy alkalommal volt szükség a tűzoltók munkájára az elmúlt napon.

Húsz négyzetméter nagyságú területen gumi, műanyag és festékes dobozok égtek Pécsett az Álmos úton. A tűz oltását a környéken tartózkodók már megkezdték, a munkálatokat a pécsi tűzoltók fejezték be.

Kigyulladt egy személyautó motortere Pécsett a 6-os számú főúton, Pécs és Szentlőrinc között. A jármű vezetője menet közben kattogó hangot hallott a motortérből, majd egy durranást követően lángok csaptak fel a motortérből. Félre állt a gépjárművel, majd egy arra járó szabadnapos, kaposvári tűzoltó porral oltó készülékkel megfékezte a lángokat. Végül a pécsi beavatkozók áramtalanították a járművet.

Összehordott faágak égtek Pécsett a Hegedűs Mihály utca egyik kertjében. A tüzet a pécsi beavatkozók oltották el, anyagi kár nem keletkezett.

A hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű eső elárasztotta a szigetvári piaccsarnok belső terét. A tűzoltók szivattyú segítségével távolították el a vizet, és segítséget nyújtottak a raktárkészlet átpakolásában, annak érdekében, hogy megóvják a termékeket vízkártól.


 

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelem