Szerelmet ígérve csalt ki pénzt több nőtől is egy férfi, vádat emeltek ellene

2017. március 06. hétfő 09:15

Szerelmet ígérve csalt ki pénzt több nőtől is egy férfi, vádat emeltek ellene

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészég üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki szerelmet ígérve csalt ki pénzt nőktől.

A férfi egy internetes társkeresőn ismerkedett nőkkel. Célja az volt, hogy a társkeresésre jelentkező hölgyek bizalmába férkőzzön, azt a látszatot keltve, hogy komoly érzelmeket táplál irányukba, majd ezt követően tőlük különböző ürüggyel pénzt csaljon ki, illetve műszaki cikkeket vásároltasson magának.

A férfi 2016. évben egyszerre három hölggyel tartotta a kapcsolatot, úgy, hogy azok egymásról nem tudtak. Miután a sértettek a férfi irányába komoly érzelmeket tápláltak, a vádlott ezt kihasználta, különböző összegeket kért tőlük kölcsön, illetve hitelszerződésekkel - melyeket a hölgyek saját nevükre kötöttek - különböző műszaki cikkeket vásároltatott.

Ennek során a férfi vásároltatott magának több nagy értékű mobiltelefont, televíziókészülékeket, melyeket a vásárlást követően eladott. Az egyik hölgytől kölcsönkérte annak ékszereit is azzal, hogy azokat zálogba adja, illetve a másik nő ismerősétől ékszereket lopott el.
A férfi a nőktől 500-900 ezer forint összeget csalt ki.
A férfi korábban hasonló módon társkereső oldalon ismerkedett nőkkel és csalt ki tőlük pénzt, ezen ügyekben a férfit már jogerősen elítélték.

A vádlott cselekménye üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 1-5 évig terjedő szabadságvesztés.

Forrás: Pécsi Törvényszék