Szerdán a Budai vámi Tescoban rendeznek élelmiszergyűjtést

2014. december 17. szerda 13:06

Szerdán a Budai vámi Tescoban rendeznek élelmiszergyűjtést

A Pécsi Egyházmegye Katolikus Karitásza az advent ideje alatt adománygyűjtést és ételosztást szervez, pénzbeli támogatást nyújt, adventi vásárt tart, sőt kályhákkal és tüzelővel is segít a nehézsorsú családoknak. December 22-én, hétfőn a Pécs-Gyárvárosi templomban 250 adag meleg étellel látják vendégül a rászorulókat. Az ételosztáson részt vesz Udvardy György pécsi megyéspüspök is.

A karitász önkéntesei összesen 300 tartós-élelmiszercsomagot osztanak ki az ünnepek előtt a rászoruló családoknak. A munkatársak a közelmúltban 50 ajándékcsomaggal lepték meg a Néri Szent Fülöp Általános Iskola hátrányos helyzetű alsós diákjait, és a napokban ellátogatnak az ormánsági Csányoszróba, ahol játékokkal lepik meg a gyerekeket.

December 17-én, szerdán a Budai Vámnál lévő Tesco áruházban rendeznek tartósélelmiszer-gyűjtést. Tíz krízishelyzetben lévő családot támogatnak rendszeresen rezsiköltséggel, lakbérrel, gyógyszerrel és építőanyaggal, további öt családnak pedig élelmiszerrel segítenek naponta. Az egyházmegye húsz településén összesen 2000 kilogramm ruhát oszt a karitász, Kisvaszaron pedig négy katasztrófa sújtotta ház újjáépítésében segítettek. A házak már lakható állapotban vannak.

A szervezet húsz önkéntessel csatlakozott az Egymillió csillag a szegényekért akcióhoz. December 16-án, kedden az akció keretén belül Besenczi Árpád színművész segített a karitász standjánál a Pécsi Adventi Vásárban.

 

Annak érdekében, hogy mindenki fűtött lakásban ünnepelhesse a karácsonyt, a karitász tíz rászoruló családhoz juttatott el kályhákat. A szervezet munkatársai a Pécsi Adventi Vásárban is jelen vannak standjukkal, Janus Pannonius utcai épületükben pedig december 4-től Adventi Jótékonysági Vásárt rendeznek, amelynek bevétele a krízisalapot növeli.

December 22-én, hétfőn a Pécs-Gyárvárosi templomban 250 adag meleg étellel látják vendégül a rászorulókat. Az ételosztáson részt vesz Udvardy György pécsi megyéspüspök is.

A Pécs Egyházmegyei Katolikus Karitász cipős dobozban gyűjt játékokat, amelyeket december 23-án, kedden adnak át a gyerekeknek.

Forrás: Pécsi Egyházmegye