Szent Ágotáról szóló nőnapi játékot indít a püspökség

2017. március 02. csütörtök 16:41

Szent Ágotáról szóló nőnapi játékot indít a püspökség

A március 8-i nőnaphoz közeledve a Pécsi Püspökség játékra hívja az érdeklődőket. 

A Pécsi Székesegyház mennyezetét díszítő 56 szent közül nőnap alkalmából Szent Ágota vértanú alakját emelik ki.

Ágota számos erénye közül a legkiemelkedőbb hűsége és következetes ragaszkodása hitéhez, gondolkodásmódjához, a krisztusi értékekhez. A legenda által megőrzött szavaiból egy büszke, nőiségére értékként tekintő nő alakja bontakozik ki előttünk, aki kínzója bestiális cselekedetére válaszként a nőiesség misztériumára, az anyaságra irányítja a figyelmet. Jóllehet, Ágota nem volt anya, és nem is készült az anyaságra, hiszen Krisztus jegyeseként kötelezte el magát, önmagáról és a nőiségről való gondolkodásmódjának középpontjában az a gondolat áll, hogy a nő, azáltal, hogy „ő lett minden élő anyja" (Ter 3,20) különös értéket képvisel. A nőiségről való ilyen fajta gondolkodásból napjainkban is erőt meríthetünk. Életéről itt olvashatunk.

A játék menete: március 1. és 8. között egy-egy kérdést tesznek fel Szent Ágota vértanú életével kapcsolatban, amelyek megválaszolásával a játék résztvevői ajándékban részesülnek. A kérdések ide kattintva megtalálhatóak.

A nyeremények a kitöltött kérdéssor bemutatása ellenében a Magtár Látogatóközpontban személyesen vehetők át nyitvatartási időben (Pécs, Dóm tér 6.) (Nyitva: H-V: 10-17:00)

A Pécsi Püspökség egységeibe március 8-án minden női látogató 50 százalékos kedvezménnyel léphet be.

 

Forrás: Pécsi Egyházmegye