Százmilliós inkasszóval terhelte meg a pécsi önkormányzat a Zsolnay-gyár számláját

2016. június 27. hétfő 16:52

Frissítve: 2016. június 28. kedd 09:47

Százmilliós inkasszóval terhelte meg a pécsi önkormányzat a Zsolnay-gyár számláját

FRISSÍTVE: Úgy tudjuk, megérkezett az önkormányzat számlájára a pénz. Hétfőn délután a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. helyiadó-tartozása miatt 95 millió forintról szóló inkasszót nyújtott be a cég számlájára a pécsi önkormányzat. A Pécsi Újság.hu úgy értesült, hogy egy pénzintézet egy másik, lejárt tartozás miatt is élt ezzel a lehetőséggel.  

Újabb lejárt tartozások nehezítik a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. helyzetét, információink szerint két inkasszóval is megterhelték a cég számláját.


Dr. Szabó Iván, a pécsi önkormányzat jogi képviselője hírportálunk érdeklődésére elmondta, hétfőn lejárt a határidő, s mivel a Zrt. nem fizette meg helyiadó-tartozását, 95 milliós inkasszóval terhelték meg a számláját.

Azt egyelőre nem tudni, eredményes volt-e az eljárás, azaz pénzéhez jut-e így a város. Amennyiben nem, akkor a felszámolási eljárás részét képezi majd ez a követelés is.

A Pécsi Újság. hu értesülései szerint a napokban egy hitelintézet is élt az inkasszó lehetőségével, egy 120 millió forintos, lejárt tartozás miatt.

Mindeközben hétfőn a Kaposvári Törvényszék hatvan napra felfüggesztette az önkormányzat által alapított cég, a Ledina Kerámia Kft. bejegyzési kérelmét.

Érdeklődésünkre Vadócz Attila, a törvényszék szóvivője elmondta, a döntésre azt követően került sor, hogy törvényességi eljárást kezdeményezett valaki a bejegyzés kapcsán.

Úgy tudjuk, ez utóbbit a Pécsi Törvényszékhez érkezett, s az iratok egyelőre még „értek át" Kaposvárra, a kijelölt bíróságra. Amennyiben megérkeznek a papírok, a törvényszék a bejegyzési- és a törvényességi eljárásra vonatkozó kérelemről egyszerre dönt, legfeljebb hatvan napon belül. 


Frissítve:

A Pécsi Újság.hu kedden reggel úgy értesült, megérkezett a számlájára a pénz, azaz a Zrt. kiegyenlítette helyiadó-tartozását.

Képünkön: a gyárban továbbra is szünetel a termelés.


M. B. - Fotó: Dittrich Éva