Szatyor Miklós helyett a „biokomos" Borbás Károly irányíthatja az újjávarázsolt pécsi állatkertet

2016. május 24. kedd 17:19

Szatyor Miklós helyett a „biokomos

A városháza közlése szerint közös megegyezéssel megszüntetik a pécsi állatkert igazgatója, Szatyor Miklós munkaviszonyát. A csütörtökön sorra kerülő közgyűlésen utódát is megválasztják, aki - információink szerint - a Biokomtól érkező cégvezető, Borbás Károly lesz. „Professzionális" irányítást várnak tőle.  

Nem leváltják, hanem közös megegyezéssel megszüntetik az állatkert igazgatója, Szatyor Miklós munkaviszonyát - közölték érdeklődésünkre a pécsi városházán. Hozzátették, Szatyor Miklós ügyvezetői megbízatása május 31-én lejár.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere és az ügyvezető előzetes egyeztetésük során megállapodtak arra, vonatkozóan, hogy a társaságnál fennálló határozatlan idejű munkaviszonyát ugyanezen időponttal közös megegyezéssel megszüntetik.

Ebből következően „nem beszélhetünk leváltásról, s a döntést egyik félnek sem kell megindokolnia. Egyezség is született arról, hogy ezt nem is kívánják megtenni", fogalmaztak a városházán.

Megkérdeztük azt is, Szatyor Miklósnak szánnak-e valamilyen más szerepet a jövőben az állatkert irányításában, erre vonatkozóan viszont úgy fogalmaztak, arról, hogy kap-e bármilyen felkérést az önkormányzattól, intézményeitől vagy önkormányzati tulajdonú társaságoktól, még korai nyilatkozni.

Mint minden ilyen esetben, a város - amennyiben a közgyűlés jóváhagyja - egy másik cége vezetőjét bízza meg a feladat ellátásával ideiglenesen. Információink szerint ez a személy a Biokom cégvezetője, Borbás Károly lesz, aki korábban, 2010 óta az Elszámolóház igazgatója volt, s aki a közigazgatás kedvéért hagyta ott az OTP Bankot

Kérdésünkre, hogy miért kerül sor a váltásra, azt válaszolták, hogy „fontos feladat az előttünk álló időszakban, hogy a felújított állatkertet a pécsiek szeressék, kedveljék. Szeretnénk, hogy egy professzionális állatkertet professzionális módon irányítson az új vezető, erősítse a marketingfeladatokat és gondoskodjon arról, hogy az eddigieknél jóval több látogató érkezzen a XXI. századi létesítménybe."

Képünk az állatkert bejáratánál készült.

M. B. - Fotó: Dittrich Éva