Szász-svájci barangolások 77.900 Ft/fő

2014. június 09. hétfő 18:30

Szász-svájci barangolások 77.900 Ft/fő

5 éjszaka 3 csillagos szállodákban reggelis ellátással. Utazás autóbusszal. 

További információk, foglalás: írjon és mi felhívjuk!

Ha további információkra lenne szüksége, hívja a Travel21-et a 72/233-533-as számon, vagy küldjön egy e-mailt az [email protected] címre és felhívjuk mi Önt.
Személyesen kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken fél 10 és fél 6 között, szombaton fél 10 és fél kettő között várjuk a Pécs, Jókai tér 2. sz. alatti utazási irodánkban.
Utazásértékesítő: Travel21 Utazási Iroda, Pécs, Jókai tér 2., Telefon: 72/233-533.  

Időpontok:
2014.07.01.
2014.09.09.

1. nap: Budapest-Drezda
Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Németországba. A délutáni órákban érkezünk Szászország fővárosába. Gyalogos városnézés az Elba partján fekvő Drezdában, mely nem csak kereskedővárosként, de a német kultúra fellegváraként is emlegetnek. Egy séta során az álomszerűen szép belvároson keresztül, közepén a szász választófejedelmek és királyok rezidenciájával, megmutatkozik a város páratlan bája, amelyet minden joggal neveznek az Elba Firenzéjének is. A legfontosabb nevezetességek és a Zwinger egyik kiállításának megtekintése után utazás a szállásra.

2. nap: Moritzburg-Spreewald-Berlin
Reggeli a szállodában majd búcsú Drezdától és a Schloßteich szigeten fekvő festői Moritzburg kastélyhoz látogatunk. A Drezda szomszédságában található kisvárosban található Németország egyik legnagyobb nevezetessége, a szász fejedelmek-majd királyok vadászkastélya és a hozzá kapcsolódó erdő-tó- és kertrendszer. A látványos barokk palotaegyüttes megtekintését követően folytatjuk utunkat Lübbenau festői kisvárosába. Ladikba szállva felejthetetlen élmény és látvány vár ránk, egy kis „velencei hangulat zöldbe öltöztetve", Spreewald szűk folyamaival és csatornáival garantáltan lenyűgözi a látogatókat. Szálláshely elfoglalása az esti órákban Berlin külvárosában.

3. nap: Berlin
Egésznapos városnézés Németország fővárosában, Berlinben. Berlin a politika, média, kultúra és tudomány egyik fontos európai központja. A város fontos közlekedési csomópont és egyike Európa leglátogatottabb nagyvárosainak. A reggeli órákban átlátogatunk az egykori nyugat-berlini területre: Győzelmi oszlop, kormányzati negyed, Brandenburgi kapu, Charlottenburg majd délután szabadidő keretében egyénileg felkereshetjük a Museuminsel-en található múzeumok egyikét (pl. Bode Múzeum, Pergamon Múzeum, Régi Múzeum, Új Múzeum stb.). vagy felfedezhetjük a várost a Spree folyóról vagy letekinthetünk a városra a hírhedt TV-toronyból is. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

4. nap: Potsdam-Lipcse
Mai programunk a „porosz Versailles" mesebeli kastélyánál kezdődik. Nagy Frigyes kedvelt lakóhelye, vízjátékaival és gyönyörű parkjával a Világörökség része. A Sanssouci kastély megtekintése után folytatjuk utunkat a szász szövetségi tartomány legnagyobb városába. Lipcse történelme nem szűkölködik híres művészekben, akik életük hosszabb-rövidebb időszakában a városhoz kötődtek. Több mint negyedszázadig volt például a város zenei direktora és ma is világhírű fiúkórusának karmestere Johann Sebastian Bach. Friedrich Schiller szintén a közelben kapott ihletet az Örömóda megírásához, de ide járt egyetemre Goethe, Nietzsche és a német kancellár asszony, Angela Merkel is. Gyalogos városnézés Lipcse központjában a legfőbb nevezetességekkel (Piactér, Óvárosháza, Tams templom, Nikolaikirche..)majd a szálláshely elfoglalása Drezda közelében az esti órákban.

5. nap: Königstein-Bastei-Drezda
Mai napunkat az Elba völgyében fekvő természeti szépségek birodalmában töltjük. Szász-Svájc leggyönyörűbb vidékének, a híres Bástya-körzetnek (Basteigebiet) a felfedezésére indulunk. Kurort Rathennél kell átkelnünk az Elba jobb partjára, hogy közelről megcsodálhassuk a táblás hegyeket és sziklaalakzatokat, amelyek mintegy 200 méterrel magasodnak a kanyargó folyó fölé. A környék legimpozánsabb, emberi kéz alkotta műemléke a Basteibrücke, egy fantasztikus kőhíd, amely hetvenhat méter hosszan nyúlik el a Mardeltelle völgy fölött. Ehhez az egészen különleges építményhez mintegy 2000 tonna követ használtak fel 1851-es felépítésekor, előtte fahíd állt a helyén, amit a harmincéves háborúban leromboltak. Megtekintjük a Königstein-i várat, majd késő délután szabadidő Drezda belvárosában.

További információk, foglalás: írjon és mi felhívjuk!

Ha további információkra lenne szüksége, hívja a Travel21-et a 72/233-533-as számon, vagy küldjön egy e-mailt az [email protected] címre és felhívjuk mi Önt.
Személyesen kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken fél 10 és fél 6 között, szombaton fél 10 és fél kettő között várjuk a Pécs, Jókai tér 2. sz. alatti utazási irodánkban.
Utazásértékesítő: Travel21 Utazási Iroda, Pécs, Jókai tér 2., Telefon: 72/233-533.  

6. nap: Drezda-Meissen-Budapest
Reggeli a szállodában, majd búcsú Drezda városától. Utazás a Drezdától 26 km-re az Elba folyó partján fekvő Meissen városába. A várost a világhírű meisseni porcelán tette híressé, amit több száz évvel ezelőtt itt készítettek. Rövid megálló az 1710-ben alapított meissen-i porcelánmanufaktúránál, ahol a porcelángyártás történetével is megismerkedünk a bemutató termekben. A három legrégibb európai porcelánmanufaktúra: a meisseni, a bécsi és a velencei volt. Látogatásunk után hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Részvételi díj: 77.900 Ft/fő, Gyermek ár: 69.900 Ft/fő, Félpanzió: 20.500 Ft/fő,
Egyágyas felár: 20.000 Ft/fő, Biztosítás: 3.300 Ft/fő, Sztornó biztosítás: 1.5%,
Adó-vevő: 1.560 Ft/fő

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Zwinger múzeum 10 EUR
Moritzburg 7 EUR
Berlin múzeumok 8-14 EUR
Spree hajó 9 EUR
TV torony 12 EUR
Sanssouci kastély 12 EUR
Meissen porcelán manufaktúra 9 EUR

(Utazásértékesítő: Travel21 Utazási Iroda - az Equator Média Kft. működtetésében az Olinera kft. fiókirodája, U-000949)