Szándékosan gyújthatták fel egy mentett kutya kenneljét, Dezső Kármen feljelentést tett

2017. június 14. szerda 08:08

Szándékosan gyújthatták fel egy mentett kutya kenneljét, Dezső Kármen feljelentést tett

Kedden értesítették Dezső Kárment, az ismert pécsi állatmentőt, hogy az egyik kutyája kenneljét vélhetően szándékosan felgyújtották. Szerencsére nem történt nagyobb baj, az eb jól van, de természetesen feljelentést tett. 

Több kennel is található egy Pécshez közeli telken, ahol átmenetileg Dezső Kármen is elhelyezte a befogadott kutyáit. Az állatvédőt kedden értesítették arról, hogy a Thea névre hallgató stafford és pitbull keverék négylábú otthonának egy része leégett.

 

Így néz ki most a kennel

 

- Azonnal a helyszínre siettem. Rendkívül dühös és szomorú vagyok - nyilatkozta a Pécsett élő hölgy. - Felfoghatatlan az egész. Ki az, aki ártani akar egy szerencsétlen állatnak? Szerencsére a kutyának nem esett baja - tette hozzá.

Pedig akár életét is veszíthette volna az eb, csak a szerencsének köszönhető, hogy a tűz nem terjedt ki nagyobb részre, így Thea élve megúszta az esetet.

Nem lett semmi a furcsa feljelentésből

Amint arról korábban beszámoltunk, az állatok százait megmentő Dezső Kármen ellen nemrég feljelentést tettek, abszurd módon állatkínzás miatt. Kérdésünkre elmondta, úgy tűnik, a történet ezen a ponton elakadt, senki nem kereste az utóbbi időben ezzel kapcsolatban.

Alapos a gyanú, hogy szándékos gyújtogatás történt, vélhetően egy benzinnel töltött műanyag palackot vágtak az épülethez. Dezső Kármen természetesen nem szeretné annyiban hagyni az ügyet, ezért feljelentést tett.

Hogy ki lehet az elkövető, egyelőre csak találgatni lehet. Mint megtudtuk, erre a helyre gyakran jár néhány suhanc, akik petárdázni is szoktak, minden bizonnyal az egyenruhások őket is felkeresik a napokban.

A kutya most ideiglenes befogadóhoz került, ám társai a telken maradtak - csak bízni lehet abban, hogy a gyújtogató nem próbálkozik újra.


Archív képünkön: Dezső Kármen kutyái között. 

Palotás Péter - Fotó: Dittrich Éva (archív)