Szakközépiskolában toborozták a határvadászokat

2017. február 10. péntek 09:29

Szakközépiskolában toborozták a határvadászokat

A Baranya Megyei Rendőr - főkapitányság toborzócsoportja a napokban Pécsett a Pollack Mihály Szakközépiskolában várta a határvadász szolgálat iránt érdeklődőket, ahol a résztvevők a felvételi eljárás részleteiről, a jelentkezés feltételeiről és a várható feladatokról kaptak információkat. 

A tájékoztatón elhangzott, hogy a felvételt nyert pályázók 6 hónapos időtartamú moduláris képzésben vesznek részt, amelyet követően - sikeres vizsga esetén - őr-járőrtárs rész-szakképesítést szereznek. A résztvevők a képzés első két hónapjában munkaviszonyban állnak, majd a második hónap végén - sikeres modulzáró vizsga esetén - a Készenléti Rendőrség hivatásos állományába 12 hónap próbaidő letöltése után kerülnek kinevezésre.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság toborzócsoportja az elkövetkező időszakban is több helyszínen várja az érdeklődőket, 2017. február 14-én 9 órától a rendőr-főkapitányság Pécs, Athinay út 7.-9. szám alatti épületében a határvadász-képzéssel kapcsolatban tartanak nyílt napot, február 16-án 9 órakor pedig a Pécsváradi Járási Hivatalban várják a rendőri pálya iránt érdeklődőket.

 

Forrás: BMRFK