Sült keszeget is kínálnak a Dunai Mosásra Mohácsra érkezőknek

2015. július 03. péntek 16:18

Sült keszeget is kínálnak a Dunai Mosásra Mohácsra érkezőknek

A Mohácsi Sokacok Olvasóköre hagyományápoló rendezvénye, a Pranje na Dunavu, azaz a Dunai Mosás lassan akkora közönséget vonz, mint a Babfőző Fesztivál. A most szombati eseményre is sok érdeklődőt várnak, s bár a Sokac révet a mohácsiak cserépedényben fővő szármájának illata lengi majd be, falatozni módja lesz a vendégeknek is, nekik sült keszeget és lepényben csevapot kínálnak - írja a Mohácsi Újság.hu.

- Legalább huszonöt edényben fog rotyogni a töltött káposzta délután 3 órától a Sokac révben, ahova a népviseletbe öltözött, szőtt kelméket mosók és segítőik a Sokac körből 4 órakor vonulnak ki. A valamikor is jó hangulatban telt munkálkodást, a ruhák mosását a Sokac révben mutatják be, majd a számításaink szerint 5 órától vacsoráig kulturális műsorok szórakoztatják a közönséget - mondta Jaksics György, köri elnök.

Ami a műsort illeti: fellép a Zora Néptáncegyüttes több korosztályú csoportja, a Sokac Kör Gyermekcsoportja, az Eötvös utcai óvodások és vendégként a Deszki Néptáncegyüttes. A mohácsi zenekarok sorából ott lesz a Dunai Mosáson a Dunavkinje, a Mladi Orkestar és az Orasje.

A cikk ITT folytatódik.

Forrás: Mohácsi Újság.hu