Spöttle: bízzunk a kormányban, ne hagyjuk megvezetni magunkat Brüsszeltől!

2017. május 16. kedd 20:24

Spöttle: bízzunk a kormányban, ne hagyjuk megvezetni magunkat Brüsszeltől!

Zsúfolásig megtelt kedden a kozármislenyi Janikovszky Éva Művelődési Ház Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő előadásán, aki egyebek mellett a jelenlegi nemzetközi migrációs politika hazánkat érintő veszélyeiről tartott fórumot. A szakember arra biztatta a hallgatóságot, hogy tartson ki a kormány eddig elért gazdasági teljesítménye mellett, s ne hagyja megvezetni magát Brüsszeltől.

A Fidesz Álljunk ki Magyarországért elnevezésű országjáró fórumsorozatának baranyai állomásán Hoppál Péter pécsi országgyűlési képviselő vezette fel Georg Spöttle előadását. A politikus hangsúlyozta, hogy az előadás célja a magyar kormány eddig elért eredményeinek megvédése, hogy a kormányfőnek szüksége van a lakosság támogatására az elmúlt évek gazdaságpolitikai teljesítményének megvédése érdekében. Hangsúlyozta, hogy Brüsszel el kívánja vonni a hatásköröket a magyar kabinettől az európai döntéshozatal újfajta centralizációs törekvésének megfelelően, ezt azonban nekünk nem szabad hagynunk.

Georg Spöttle rövid életrajzi bevezetés után személyes tapasztalatain keresztül elemezte a jelenlegi aktuálpolitikai eseményeket, különösen a migráció okozta társadalmi-gazdasági problémákat, negatív következményeit. Német titkosszolgálati adatokra hivatkozva kiemelte, hogy jelenleg 700 ezer és egymillió migráns várakozik a líbiai partoknál arra, hogy Európába szállítsák az embercsempészek - vagy éppen Soros György és különböző nemzetközi segélyszervezetek önkéntesei.

- Az utánpótlás folyamatos, a legtöbbjük pedig nem háborús övezetből menekül, hanem a jobb élet reményében akar Európába jutni - fogalmazott, hozzátéve, hogy például Afrika egyik legnépesebb állama, Nigéria lakosságának egyharmada tervezi azt, hogy előbb-utóbb útra kerekedik, s észak felé veszi irányt. Ebből is látszik, hogy ha a migrációt nem kezelik és nem állítják meg, akkor ez a hatalmas embertömeg elárasztja a kontinenst.

A szakértő beszélt egyebek mellett azokról az arab fiatalokról is, akiket tizenévesen radikalizálnak az Iszlám Állam szónokai. Spöttle szerint a legtöbbjük analfabéta, tudatlan ifjú, akiket a Koránra hivatkozva hálóznak be, arra buzdítva őket, hogy gyilkoljanak meg minden nem muzulmán polgárt.

A biztonságpolitikai szakértő többek között kitért még a politikai korrektség áldozataira - főleg a jóléti államok fiataljaira, akik minden energiájukat a magukat menekültnek valló, személyazonosságukat be nem valló migránsok megsegítésére fordítják. Mint mondta, szánja azokat, akik beleesnek Soros György csapdájába.

Horváth L. Balázs - Fotó: Dittrich Éva