Sombereken készült a hónap legjobb fotója

2016. február 11. csütörtök 15:21

Sombereken készült a hónap legjobb fotója

Januárban a Mohácsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság Véméndi Katasztrófavédelmi Őrs tűzoltói készítették a legjobb felvételt a január 17-én, Sombereken történt tűzeset felszámolása során.

A katasztrófavédelem kiemelt célja a lakosság hiteles tájékoztatása, amelyhez szorosan kapcsolódik a megfelelő minőségű fotók készítése a beavatkozásokról, gyakorlatokról és a rendezvényekről. 2015 januárjától kezdődően a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság elismerésben részesíti a hónap legjobb felvételét. A 2015-ös év legjobb felvételeiből falinaptár készült az állomány részére, és 2016-ban is folytatódik a legjobb munkák elismerése.

A fotók készítése a tűzoltói beavatkozást igénylő káresemény helyszínén gyakran a kiérkező tűzoltókra hárul. A tűzoltók munkája mindenekelőtt az emberi élet és az anyagi javak mentése. Az elsődleges feladatok elvégzését követően azonban lehetőségük van a beavatkozóknak fényképek készítésére is.

A megyei informatikai fejlesztésnek köszönhetően a kirendeltségeken, tűzoltó-parancsnokságokon és a katasztrófavédelmi őrsökön készült felvételeket a tűzoltók egy közös szerverre töltik fel, amelyhez a megyei katasztrófavédelmi szóvivőnek is hozzáférése van.

A fejlesztésnek köszönhetően a fényképek eredeti méretben, és azonnal eljutnak a megyei igazgatóságra. A szóvivő ezt követően közzéteszi az arra alkalmas felvételeket a megyei honlapon, és feltölti őket az országos médiaszerverre, ahonnan a regisztrált sajtómunkatársak letölthetik a káreseti és protokoll rendezvényeken készült fotókat.

Képünkön: az oklevél, rajta a nyertes fotóval.

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelem