Sokan igyekeznek segíteni Lénán, a beteg pécsi kislányon, folytatódik a gyűjtés

2016. április 24. vasárnap 09:22

Sokan igyekeznek segíteni Lénán, a beteg pécsi kislányon, folytatódik a gyűjtés

Kórházi dolgozók, diákok, tanárok, nyugdíjasok és kosárlabda szurkolók is zsákszámra küldték a műanyag kupakokat az elmúlt hetekben Lénának és családjának. A ritka betegségben szenvedő pécsi kislány gyógyítása érdekében továbbra is tart a gyűjtés.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, kupakgyűjtés indult a ritka betegségben szenvedő kétéves Léna (képünkön) és családja megsegítésére. A Pécsett élő kislány örökletes génbetegségben szenved, amely azzal jár, hogy időnként komoly rohamok törnek rá. A gondot súlyosbítja, hogy az orvosok egyelőre pontos diagnózist sem tudnak adni.

A család abban bízik, ha Magyarországon ez nem sikerül, külföldön talán megtalálják a gyógymódot. A más országban történő kezelést azonban segítség nélkül nem tudnák kifizetni, ezért kupakgyűjtés indult a megsegítésük érdekében.

A cikkünk megjelenése óta eltelt közel három hét bebizonyította, hogy rengeteg a segíteni akaró pécsi. A családhoz zsákszámra érkeznek a felajánlott műanyag kupakok. Kaptak többek közt szülészeti klinika dolgozóitól, a PINKK-Pécsi 424 kosárlabda csapat szurkolóitól, illetve a TÁSI tanáraitól és diákjaitól. Rajtuk kívül persze számos ajánlás érkezett, - névvel vagy éppen név nélkül.

A nagyjából harminc forintos kilogrammonkénti áron átvett kupakból hatalmas mennyiséget kell összegyűjteni a minden bizonnyal több százezres vagy akár milliós összegbe kerülő gyógykezelés finanszírozására, ezért az akció még közel sem ért véget.

A kupakokat a város számos pontján le lehet adni, ezek listája ide kattintva érhető el. 

Palotás P.