Só- és fényterápiás szoba, zöld udvar baranyai iskolákban

2014. szeptember 30. kedd 07:31

Só- és fényterápiás szoba, zöld udvar baranyai iskolákban

Villányi és siklósi projekteket díjaztak idén a Duna-Dráva Cement Kft. Zöld Megoldás-pályázatán. A 2011 óta minden évben megvalósuló projekt idén a villányi Kikerics Óvodában só- és fényterápiás szoba kivitelezéséhez, Siklóson a Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskolában pedig zöld közösségi tér létesítéséhez biztosított anyagi forrást.

A települési környezet zöld fejlesztésében elkötelezett közösségek számára az építőipari cég nemcsak a siklósi kistérségben, hanem Vác környékén is komoly lehetőséget kínált, amikor régiónként idén is 3 millió forinttal járult hozzá a fenntartható zöld megoldások megvalósításához.

A gyerekek és szülők bevonásával megvalósuló zöld projekteket a települési polgármesterek és képviselők társaságában Szarkándi János, a DDC elnök-vezérigazgatója avatta fel tegnap.

Villányban idén először valósult meg Zöld Megoldás, a Kikerics Óvodában létesült só- és fényterápiás szoba segíti az immunrendszer erősítését, enyhíti az allergiát és hozzájárul a légúti betegségek, így az asztma tüneteinek csillapításához is. Az itt tervezett kiscsoportos foglalkozásoknak köszönhetően, mind a helyi óvoda, mind a terápiás céllal bejelentkező környékbeli óvodák gyermekei lehetőséget kapnak egy egészségesebb és környezettudatosabb jövő kialakítására.

Siklós városa immár második alkalommal szerepelt eredményesen a Zöld Megoldás-pályázaton, előző évben a legendás várkert zöld növényzetét újították meg a támogatásból. Az idén átadott iskolai zöld udvar segíti az élhetőbb környezet, a zöld közösségi tér megvalósulását, a közös munka pedig hozzájárul a diákok környezeti neveléséhez, és a közösségi tér által létrehozott értékek megbecsüléséhez is.