Sikeres volt a Közlekedés Kultúra Napja a hétvégén

2017. május 15. hétfő 11:30

Sikeres volt a Közlekedés Kultúra Napja a hétvégén

A Közlekedési Kultúra Napja pécsi programja a Közlekedéstudományi Egyesület Baranya Megyei Területi Szervezetének köszönhetően a Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság, a Tüke Busz Zrt., a BIOKOM NKft.,a Magyar Autóklub és a „Pécsi Gyors" Vasútmodellező Klub összefogásával valósult meg.


A vasárnap megrendezett Közlekedési Kultúra Napján a szervezők a biztonság- és környezettudatos közlekedési magatartásformák széles körű elterjesztését, valamint a toleráns, partnerségen alapuló, egymásra és önmagára odafigyelő közlekedési kultúra sokszínűségének bemutatását tartották a legfontosabbnak.

A programok között közlekedésbiztonsági bemutató, rendőrségi motorok bemutatója, KRESZ horgászat, kerékpáros ügyességi pálya-verseny, részeg-szemüveg és kábítószer hatását imitáló szemüveg bemutatása színesítette a rendezvényt. A Tüke Busz Zrt. Volvo autóbusz bemutatója mellett a „Keressük Krisztiánt és Alexandrát" játékban érdekes elnevezésű pécsi megállóhelyeket kereshettek vaktérképen az érdeklődök.

A program szervezői abban bíznak, hogy a rendezvény ráirányítja a figyelmet a kulturált közlekedés fontosságára, amelyben a figyelem, a tolerancia, és a türelem meghatározó jelentőségű. A közlekedési szabályok betartásával, odafigyeléssel megelőzhetők a közúti balesetek és egymásra figyelve, kellő toleranciával a közösségi közlekedés járművein is más élményt ad a mindennapi utazás.

Forrás: Tüke Busz Zrt.