Séta az emlőrák ellen, plusz ingyenjegyek a koncertre

2014. október 30. csütörtök 07:11

Immár negyedik alkalommal rendezik meg pénteken délután a "Rózsaszín séta Pécsett" elnevezésű programot, melynek célja, hogy az emlődaganat elleni küzdelem világhónapjában felhívják a pécsiek figyelmét arra a betegségre, mely időben felismerve - a mai statisztikák szerint - akár 70 százalékban gyógyítható.

Idén nem csupán a figyelemfelkeltés a rendezvény célja, itt kerül sor ugyanis egy adomány hivatalos átadására is. Az egyik kozmetikai cég tavaly pályázatot hirdetett egy rendezvény megvalósítására, melyre a Magyar Rákellenes Liga Pécsi Alapszervezete is adott be anyagot. Végül a három nyertes helyszín egyike városunk lett, ennek köszönhetően a pécsiek dönthettek arról, hogy a cég által felajánlott 10 millió forintos adomány hova jusson el.

A döntés a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont Wnt jelátviteli kutatócsoportjára esett. A Prof. Dr. Pongrácz Judit tanszékvezető egyetemi tanár által vezetett kutatócsoport az adományból két készüléket vásárolt (egy PCR készüléket, valamint egy luminométert), amelyek az emlőrákkutatásban végzett munkájukat fogják nagyban megkönnyíteni.

Délután háromtól lehet regisztrálni

A rendezvényre az orvosi kar aulájában lehet regisztrálni pénteken délután háromtól. A program négykor kezdődik, a sorsolás 16 óra 40-kor. A Rózsaszín séta háromnegyed ötkor indul az ÁOK-tól, az útvonal: PTE ÁOK aula - PTE Szentágothai János Kutatóközpont (Ifjúság úr).

A sétán egyébként részt vesz Pásztor Anna előadóművész, az Anna and the Barbies zenekar frontembere is, akit a Magyar Rákellenes Liga Pécsi Alapszervezete jószolgálati nagykövetének választott két éve. Annát zenekara is elkíséri, valamennyien részt vesznek a sétán.

A regisztráció a helyszínen zajlik, az első száz jelentkező megkapja az esemény rózsaszín pólóját és közülük sorsolják ki azt a tíz embert is, akik a póló viselésével ingyenesen beléphetnek az Anna and the Barbies aznap esti koncertjére, melyre a Pécsi Est Caféban kerül sor. (A szórakozóhely a Rákóczi út 46. szám alatt, a Kereskedők Háza Római szintjén található.)