Seprűnyéllel és hajszárítóval is kísérletezhetünk a Negyedben

2016. július 26. kedd 14:55

Seprűnyéllel és hajszárítóval is kísérletezhetünk a Negyedben

Filléres kísérletek címmel indul a Zsolnay Negyed Varázsóra nevű ismeretterjesztő sorozatának új programja szerdán a Látógatóközpontban.

A Varázsóra - fizikai kísérletek izgalmas fizikaórákat rejt, melyek során a látogatók játékos formában, látványos fizikai kísérletek segítségével bővíthetik természettudományos ismereteiket.

Az óra az embert körülvevő világ jelenségeire ad magyarázatot. Választ kaphatnak például arra, mi történne a tárgyakkal, ha hidegebb lenne a Földön mint a Marson, vagy hogyan találkozhatnak a hanghullámok önmagukkal, és például mire képes a légnyomás.

Sok érdekes, egyszerű kísérlet alapanyagai és eszközei hevernek környezetünkben: pillepalack, seprűnyél, alufólia, tejesdoboz, kiégett izzó, vasaló, alupalack, hajszárító, játékok, autógumi-szelep, stb. Az új Varázsóra programja során az érdeklődők szemtanúi lehetnek, hogy szinte bármiből összeállítható egy-egy remek kísérlet.

A fél háromkor kezdődő program hétéves kortól javasolt bármely korosztálynak, helyszíne a Látogatóközpont épületének 24-es terme. A Látogatóközpont Infopontján 600 forintért lehet jegyet venni.

 

 

Forrás: ZSÖK