Saját programjaival csatlakozik a Pécsi Napokhoz a múzeum

2014. szeptember 17. szerda 09:10

Szeptember 20-án este hosszabbított nyitva tartással várja az érdeklődőket a Csontváry Múzeum (Pécs, Janus Pannonius u. 11.) és a Leonardo, a reneszánsz zseni című kiállítás (Papnövelde u. 5., Káptalan u. 4.). A két tárlat 22.00 óráig lesz nyitva, s a pécsi lakosoknak, diákoknak (közoktatásban és a felsőoktatásban részvevőknek, diákigazolvánnyal) felkínált kedvezményes belépőjegy árral ezen az estén a Csontváry Múzeum is látogatható.

Tárlatvezetés is lesz, mely a Csontváry Múzeumban 18.00 órakor, a Leonardo-kiállításban (Papnövelde u.5.) 20.30 órakor kezdődik. Mindkét program a sétatéri színpadtól indul. Ma a Janus Pannonius Múzeum sétatéri standján 15.00-18.00 óráig folyamatosan, különböző korosztályt érintő programokkal várja az érdeklődőket.

15.00-16.00-ig régészeti bemutatón, 16.00-18.00 óráig Vasarely, Csontváry alkotásainak felhasználásával múzeumpedagógiai foglalkozáson vehetnek részt a látogatók. 16.00-18.00 óra között pedig memóriajátékot, rejtvényeket, természetes alapanyagokból építkező kézműves játszóházat és a Természettudományi Osztály gyűjteményéből „tapintható" érdekességeket kínálnak a szervezők. A JPM Várostörténeti Osztálya jóvoltából archív filmanyagokból csodálhatunk meg részleteket a Sétatéren elhelyezett kivetítőn.

19.00 órától a Pécsi Szellemek nyomában irodalmi séta indul a Sétatér - Káptalan utca (városfal sétány) - Középkori Egyetem - Barbakán kert útvonalon, a részvevők többek között Martyn Ferenc, Victor Vasarely, Csorba Győző, Bertók László, Babits Mihály verseiből, írásaiból hallhatnak felolvasást. 21.00 órakor a Paraszt Dekameron címmel tart felolvasást Burján István muzeológus