Saját lakásában gyilkolták meg az idős pécsi nőt

2016. május 26. csütörtök 09:30

Saját lakásában gyilkolták meg az idős pécsi nőt

A Baranya Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberölés miatt emelt vádat két pécsi férfi ellen, akik 2014. június végén Pécsett, a Bajcsy-Zs. utcai társasházi lakásában megöltek egy 82 éves nőt.

A két férfi egymás ismerőse, egyikőjük korábbról már ismerte az áldozatot, ugyanis 2014. januárjában burkolóként dolgozott a lakásán. Ennek során megfigyelte, hogy az idős nő egyedül él, jó anyagi körülmények között, és az otthonában számos értékes ingóság található.

Tapasztalatairól említést tett ismerősének, akivel elhatározták, hogy az asszony értékeit megszerzik.Ennek megfelelően 2014. június 26-án a reggeli órákban megjelentek a sértett Bajcsy-Zs. utcai lakásánál, ahová az egyik elkövető bement, a másik pedig a lépcsőházban maradt, majd a lakásba ő is besurrant és elkezdett értékek után kutatni. Ezt az idős nő észrevette, ezért a két férfit számon kérte, akik ekkor bántalmazni kezdték őt és több alkalommal megütötték, röviddel ezután pedig a helyszínről távoztak.

Ekkor érkezett a lakáshoz az ügy női vádlottja, a sértett ismerőse, aki korábban már több alkalommal kapott kölcsön tőle, és most is azért ment fel hozzá, hogy korábbi tartozását visszafizesse. A nő egyébként az ügy két férfi vádlottját nem ismerte, velük semmiféle kapcsolatban nem állt. A nő a sértett lakásához ért, ekkor a bejárati ajtó nyitva volt, így azon belépett és meglátta a földön fekvő, nyöszörgő hangot adó sértettet. A látottaktól pánikba esett, elrohant, az általa észlelteket azonban senkinek nem mondta el, sem a rendőrséget, sem a mentőket nem értesítette.

A nő távozása után, a kora délutáni órákban a két férfi visszament a lakásba, mivel tartottak attól, hogy a sértett életben maradt, ezért az ott lévő, eszméletlen idős nőt megölték egy éles, hegyes eszközzel.

A két férfi cselekménye nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett megállapítására alkalmas, amely miatt akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható.

Az ügy női vádlottja segítségnyújtás elmulasztásának vétségét valósította meg, melynek büntetési tétele 2 évig terjedő szabadságvesztés.

Forrás: Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség