Saját dalával jutott tovább a pécsi Vince Aliz Liza az X-Faktor előválogatóján

2016. október 21. péntek 16:29

Saját dalával jutott tovább a pécsi Vince Aliz Liza az X-Faktor előválogatóján

Az október 15-i adásban tűnt fel a pécsi tehetség saját szerzeményével, a How You Doin' című számmal. Vince Aliz Liza megosztotta a mentorokat és a közönséget is, többek között erről mesélt a Pécsi Újság.hu-nak.

Liza általános iskolás kora óta foglalkozik zenéléssel - az Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskolában tanult.

 

- Már egészen kicsi korom óta bennem volt a zene szeretete, de az Árpádban tanítottak meg a muzsika és a hangszerek tiszteletére. A könnyűzenei utat magamtól választottam. Először furulyán tanultam meg játszani, később kezdtem el gitározni. 

A lánynak már több fellépése is volt Pécsett az X-Faktor előtt. Az első 2013-ban, játszott a Caflischban, fellépett a Cooltour Caféban, a Made in Pécs fesztiválon, karácsonykor pedig a Városháza teraszán. Több saját dala is van, körülbelül hetven. 

- Általában lassabb dalokat írok, viszont az X-Faktor előválogatóján egy viszonylag gyorsabb tempójú számot adtam elő. Eléggé meg is osztottam a mentorokat, Tóth Gabinak például nem tetszett a szám, ő volt az egyedüli, aki nemmel szavazott rám.  

Liza szerint a nézők és a mentorok sem tudták hova tenni a dalt, sokáig az látszott rajtuk, próbálják eldönteni, hogy jó vagy sem. Puskás Petinek és Gáspár Lacinak tetszett az előadás, egyedinek tartották. ByeAlex furcsállta, de végül is rosszat nem mondott, Tóth Gabinak viszont kifejezetten nem tetszett a dal. De Liza végül három igent és egy nemet kapott a mentoroktól, így továbbjutott. 

- Megértem és elfogadom a mentorok véleményét, Gabiét is, hiszen ő már több X-Faktorban is zsűrizett és szerintem abba gondolt bele, hogy meddig tudnék ezzel a stílussal eljutni az élő showban. Számomra a lényeg az, hogy élvezze a közönség azt, amit előadok és ne az legyen, hogy mindenki elunja magát. Kiderül majd a továbbiakban, hogy mennyire vevők az én különcségemre.

A fiatal tehetség egyébként nemrég végzett a gimnáziumban. Turisztikai szervező, értékesítő szakon tanult tovább, de emellett dalszövegeket is ír, például a pécsi Jazzimpair zenekarnak. Az X-Faktortól jelenleg azt várja, hogy letisztázódjon benne, hogy a dalszerzés vagy az éneklés áll közelebb hozzá.

Szombaton, azaz október 22-én tovább izgulhatunk Lizáért este 8 órától a tévék előtt.

 

Pauska Petra - Fotó:RTL Klub/X-Faktor