Rossz idő esetén is bemutatják a passiójátékot, csak nem a Tettyén

2024. március 22. péntek 10:31

Rossz idő esetén is bemutatják a passiójátékot, csak nem a Tettyén

A Jézus Krisztus szenvedéstörténetét megelevenítő szabadtéri misztériumjátékot, mely a jeruzsálemi bevonulástól Jézus kereszthaláláig mutatja be a nagyhét eseményeit, idén március 24-én, virágvasárnap 15.00 órakor láthatjuk Pécsett, a Tettye-park műemlék romjának falai között.

 

 

A szabadtéri tömegrendezvények megtartására vonatkozó szabályozásokat szem előtt tartva a szervezők folyamatosan figyelemmel követik az időjárás-előrejelzéseket és a Pécsi Egyházmegye honlapján és Facebook-oldalán adnak tájékoztatást az esetleges helyszíni változásokról.

A passiójáték 15.00 órai kezdettel biztosan megtartásra kerül, a rendezvény nem marad el, de viharjelzés és kiadós csapadék esetén nem az eredetileg tervezett Tettye-parkban, hanem a pécsi székesegyház falai között mutatják be.

A misztériumjáték bármely helyszínen is kerül megrendezésre, ingyenesen tekinthető meg.

 

A szervezők továbbá arra is felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy a Tettye-park közelében nincs lehetőség személygépkocsival történő parkolásra, ezért kérik, hogy a helyszínt gyalogosan vagy tömegközlekedéssel közelítsék meg.

Forrás: Pécsi Egyházmegye