Részegen randalíroztak, még a rendőrökbe is belekötöttek

2017. május 22. hétfő 15:30

Részegen randalíroztak, még a rendőrökbe is belekötöttek

A Pécsi Járásbíróság V.N. vádlottat hivatalos személy elleni erőszak bűntette és garázdaság vétsége miatt 1 év börtönre és 2 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte, egyben elrendelte egy korábbi 1 év 6 hónap fogházbüntetés végrehajtását is. 

A vádlott 2016. január 6-án, az esti órákban Romonyán, testvérével az utcán ittasan hangoskodott, az egyik lakóház ajtaját mindketten rugdosták, szitkozódtak, a tolóajtót letépték, rángatták, a faléceket feszegették.

Az ingatlan tulajdonosa értesítette a polgármestert, ő riasztotta a körzeti megbízottat, aki már a helyszínen tartózkodott ekkor társával, mert egy arra járó is értesítette a történtekről.

A rendőrjárőrök az egyik közeli ház előtt álltak meg, felszólították a dulakodó testvéreket, hogy hagyják abba a verekedést. A vádlott annyit mondott, hogy hagyják őket békén, majd szidalmazni kezdte a rendőröket, ezt követően a körzeti megbízottat ököllel próbálta megütni, aki az ütés elől kitért, majd járőrtársával földre vitték a támadót, aki ekkor kirúgta a körzeti megbízott lábát, aki szintén a földre esett. Ekkor a vádlott ismét ököllel próbálta megütni a körzeti megbízottat, azonban annak társa a vádlott kezét lefogva ezt megakadályozta.

Az ítélet kapcsán az ügyész, a vádlott és védője is három napi gondolkodási időt kért a fellebbezés bejelentésére, így a határozat még nem jogerős.

Forrás: Pécsi Törvényszék