Rendőr- és tűzoltónapra várják a családokat Pécsett szombaton tíz órától

2016. május 06. péntek 16:10

Rendőr- és tűzoltónapra várják a családokat Pécsett szombaton tíz órától

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság és a Baranya Megye Katasztrófavédelmi Igazgatóság rendőr-és tűzoltónapot rendez Pécsett, az Engel János utcában.

A megnyitó délelőtt 10 órakor lesz, majd a vagyonvédelmi vetélkedő díjátadása következik. Ezt követően tűzoltási bemutatót, rendőrkutyák bevetését, speciális intézkedési bemutatót, tűzoltó erős ember vetélkedőt, valamint a Pécsi Vasutas Koncertfúvós Zenekar műsorát is láthatják az érdeklődők.

A speciális programok 10 órától délután 4 óráig tartanak, különböző rendőrségi és katasztrófavédelmi és polgárőrségi bemutatókkal. Ezen kívül lesz kerékpár gravírozás, vizes céllövölde, kiépített kötélpálya, bűnmegelőzési labirintus, habparti, kerékpáros ügyességi pálya, óránként pedig cukorágyú lövés is.

A rendezvény helyszínén az érdeklődők kipróbálhatják a kisvasutat, a gokartot, a pónilovaglást, az airsoft lövészetet, az íjászatot, emellett lesz trambulin, légvár, arcfestés, lufihajtogatás és kézműves sátor is.

A Baranya Megyei Tűzoltó és Katasztrófaelhárító Szövetségnek adott 800 forintos (nagycsaládosok esetén 2000 forintos) adományért cserébe a gyerekek a helyszínen karszalagot kapnak, amivel jogosultak az udvaron lévő összes játék ingyenes és korlátlan használatára.

A rendezvény területén büfé is üzemel. 

EQM