Rendhagyó, népzenei farsangi estet tartanak

2017. február 22. szerda 07:30

Rendhagyó, népzenei farsangi estet tartanak

Rendhagyó, népzenei farsangi est várja a hagyományok és népzene kedvelőit a Kodály Központban február 22-én este hét órától.

A Kodály központ farsangi népzenei koncertje valódi csemegét kínál. A népzenét szerető közönség az igazi nyertese a három előadó több évtizedes barátságának és együttműködésének.

Berecz András meséinek varázslatos világa, a Vujicsics vérpezsdítő muzsikája és a házigazda Zengő feldolgozásai adják az est alaphangját. A különlegességet az ez alkalomra készült közös összeállítások biztosítják.

Az est résztvevőit, aligha kell bemutatni a pécsieknek:
Berecz András nemcsak, hogy leköti a hallgatóság figyelmét, de meséivel olyan varázslatos világba vezet, amelyben kacagtat, elgondolkodtat, legbelsőbb kérdéseinkkel szembesít.

A vérpezsdítő délszláv muzsikát játszó Vujicsics együttes úgy őrzi magas színvonalon ezt az autentikus zenei kultúrát, hogy közben folyamatosan megújuló, modern megszólalást produkál immár több, mint negyven éve.

A házigazda szerepét játszó Zengő együttes erre az alkalomra két szólóénekessel lép a színpadra, mely lehetővé teszi a Vujicsics együttessel közösen néhány csodálatos, horvát kétszólamú dallamokra épülő összeállítás bemutatását.

Természetesen Berecz Andrással is van néhány közösen előadott műsorszámuk, sőt a három előadó erre az alkalomra hármas közös produkciókkal is készül.

Forrás: ZSÖK