Rémálom a Fellbach utcában: pokollá teszi a szomszédok életet egy erőszakos, hangos család

2016. szeptember 22. csütörtök 09:14

Rémálom a Fellbach utcában: pokollá teszi a szomszédok életet egy erőszakos, hangos család

Elképesztő, egyben felháborító, ami az egyik Fellbach utcai társasházban történik. Az ott élők egy család lármázását, fenyegetéseit kénytelenek elviselni. A lépcsőházban tartott bulikról, emberi ürülékről, szabadon kószáló kutyákról szól a rémtörténet.

Minden társasházban élő legrosszabb álma vált valóra az egyik Fellbach utcai épületben. Az új építésű ingatlanba hat évvel ezelőtt költözött egy család, akik azóta is terrorban tartják a szomszédokat.

A hangoskodás - ha lehet ezt mondani - mégis talán a legkisebb gond, amit okoznak. Gyakorlatilag a lépcsőházat úgy használják, mintha az is a lakásuk része lenne: ott főznek, élik az életüket és nem egy esetben engedik szabadon a kutyákat. Olyan esetről is tudunk, amikor a szomszédoknak emberi ürüléket kellett kerülgetnie a közös térben.

Sajnos a zaklatás és a fenyegetés sem ritka, a szomszédos házakba pedig több alkalommal megpróbáltak bejutni - vélhetően nem udvariassági látogatás céljából.

Úgy tudjuk, a számlák különösebb módon nem izgatják a család tagjait, a közös költséget nem fizetik, a közműveket már ki is kapcsolták. Összesen több mint 18 millió forintos végrehajtás terheli az ingatlant.

A lakóknak elegük van, hiszen hiába szólnak rendszeresen a rendőröknek, akik időről időre ki is mennek a helyszínre, semmit nem javult a helyzet az évek alatt, sőt...

A csütörtöki városi közgyűlésen viszont egy apró reménysugár gyúlhat. A tisztességes lakók érdekében ugyanis a tervek szerint napirend előtt szólal fel Fogarasi Gábor, a Jobbik képviselője.

- A célom, hogy megismertessem a képviselőkkel és a nyilvánossággal ezt a szomorú történetet. E mellett szeretném, ha az egyik alpolgármesterrel, vagy polgármester úrral közösen elmennénk Korontos Zoltán rendőrkapitányhoz, hogy átbeszéljük az ügyet és megoldást találjunk - fogalmazott a politikus.

Hozzátette: ugyan tisztában van azzal, hogy az önkormányzat közvetlenül alig tehet valamit a helyzet megoldása érdekében, ám „nem szabad csendben maradni", és hagyni, hogy ez a tarthatatlan állapot fennmaradjon.

A házban élők egy része szerint ez az utolsó szalmaszál, amelybe kapaszkodhatnak

Képünk illusztráció,a Fellbach utcában készült.

Palotás P. - Fotó: Kálmándy F.