Rátámadt a nyomozóra, aztán előkerült a teleszkópos taktikai bot is

2017. április 13. csütörtök 09:33

Rátámadt a nyomozóra, aztán előkerült a teleszkópos taktikai bot is

A Pécsi Járásbíróság április tizedikén kihirdetett ítéletével P. Cs. vádlottat hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt egy év börtönre ítélte, melynek végrehajtását két évi próbaidőre felfüggesztette.

2015. június 15-én a NAV pénzügyi nyomozói jogszerűen elrendelt házkutatás és lefoglalás céljából megjelentek egy felszámolás alatt álló Kft. korábbi ügyvezetőnőjénél a cég siklósi telephelyén. A nyomozók engedélyezték a nőnek, hogy erről élettársát, a vádlottat telefonon értesítse. A vádlott a hívást követően rövid időn belül, felindult állapotban jelent meg a lakásban, ahol a nyomozókat kilétük igazolására szólította fel.

A nyomozók igazolták magukat és jövetelük célját is közölték. A vádlott közölte erre, hogy nem teszi lehetővé a házkutatást, és felszólította a nyomozókat a lakás elhagyására. Ennek a nyomozók nem tettek eleget, ezért a vádlott egyiküket bal kézzel, a jobb vállánál fogva a bejárati ajtó felé lökte.

A nyomozók felszólították vádlottat, hogy hagyjon fel az ellenszegüléssel, de ő, miután látta, hogy a nyomozók nem hagyják el a lakást, ismét a lakás ajtaja felé lökte a már korábban meglökött nyomozót, aki egyensúlyának megőrzése érdekében 1-2 lépést hátrált az ajtó felé. Ekkor a vádlott bal kézzel megragadta a meglökött nyomozó jobb alkarját, majd a nyomozó társa, teleszkópos taktikai botját kinyitotta és a vádlott és a sértett közé helyezte és a további támadás megakadályozása érdekében a vádlottat a sértettől eltolta.

Ez után a vádlott a támadással felhagyott, a pénzügyi nyomozók a rendőrség biztosítása mellett végrehajtották a házkutatást. A vádlott a sértett pénzügyi nyomozót jogszerű eljárásában, erőszakkal akadályozta. Az ítélet jogerős.

 

Forrás: Pécsi Törvényszék