Pünkösd Erdélyben 62.900 Ft/főtől! Csíksomlyói búcsú - Székelyföldi barangolások

2014. április 10. csütörtök 18:42

Pünkösd Erdélyben 62.900 Ft/főtől! Csíksomlyói búcsú - Székelyföldi barangolások

5 éjszaka, szállás magyar családoknál félpanziós ellátással. Utazás autóbusszal. 

További információk, foglalás: írjon és mi felhívjuk!

Ha további információkra lenne szüksége, hívja a Travel21-et a 72/233-533-as számon, vagy küldjön egy e-mailt az [email protected] címre és felhívjuk mi Önt.
Személyesen kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken fél 10 és fél 6 között, szombaton fél 10 és fél kettő között várjuk a Pécs, Jókai tér 2. sz. alatti utazási irodánkban.
Utazásértékesítő: Travel21 Utazási Iroda, Pécs, Jókai tér 2., Telefon: 72/233-533.  

Időpont:
2014-06-05

1. nap: Nagyvárad-Szilágysomlyó-Zilah
Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről. Rövid városnézés Nagyváradon (Püspöki Székesegyház, Szent László-herma), majd továbbutazás a Szilágyságba, ahol néhány értékes műemléket és Ady emlékhelyeket keresünk fel. Szilágysomlyón a Báthory-várat és két templomot, majd Zilahon a neves Wesselényi szobrot, Ady iskoláját és mellszobrát tekintjük meg. Szálláshely elfoglalása az esti órákban Varsolcon.

2. nap: Kolozsvár - Marosvásárhely - Szováta - Békási-szoros - Gyilkos-tó -Szárhegy
Reggeli után utazás Kolozsvárra. Gyalogos városnézés keretében ismerkedünk a Farkas utcai templommal, Mátyás király szülőházával és a Házsongárdi temetővel. Utazás Marosvásárhelyre. Látogatás a vidék legszebb alkotásának tartott Kultúrpalotában (Tükörterem). Továbbutazunk Szovátára, a híres gyógyfürdőhelyre, a sós vizű Medve-tóhoz. Ezután kirándulást teszünk a legendás történetű Gyilkos-tónál és a Békási-szoros festői tájain, majd Szárhegyre érkezünk. Szálláshely elfoglalása.

3. nap: Lázár kastély - Csíksomlyó - Csíkszereda - Tusnádfürdő
A szárhegyi Lázár kastély megtekintése után részt veszünk a Csíksomlyói búcsún, ahol a népviseletbe öltözött csoportokat is láthatunk, majd Csíkszereda következik. Továbbutazás Tusnádfürdőn át, a mai szálláshelyünkre Szecsele városába.

4. nap: Prázsmár-Törcsvár-Brassó
Utazás Prázsmárra, ahol megtekintjük a különleges építésű szász erődtemplomot. Ezt követően a mesebeli Törcsvár-i Drakula Kastély meglátogatása következik, majd Erdély legszebb fekvésű városát Brassót ismerhetik meg (Fő tér, Fekete templom-kívülről)). Szállás Szecsele városában.

5. nap: Fogaras-Gyulafehérvár-Déva
Utazás Fogaras városába, ahol Erdély egyik legépebben maradt várát tekintjük meg. A további útvonal a Szászföldre vezet, ahonnan helyenként rálátás nyílik a Fogarasi havasokra. Városnézés Gyulafehérváron, itt található Erdély legmonumentálisabb románkori építménye a Püspöki Székesegyház. Városlátogatás Déván, majd a szállás elfoglalása. Szállás Csernakeresztúron.

6. nap: Vajdahunyad-Máriaradna-Arad
Utazás Vajdahunyadra, ahol megtekintjük a Hunyadiak egykori Várkastélyát. Hazautazás, útközben látogatás a Máriaradnai kegytemplomnál, majd továbbutazás Aradra. (Vértanúk emlékműve, Szabadság-szobor) Érkezés Budapestre az esti órákban.

Részvételi díj: 62.900,-Ft/fő Gyermek ár: 55.900,-Ft/fő Egyágyas felár: 10.000,-Ft/fő
Biztosítás: 3.300,-Ft/fő Sztornó biztosítás: 1,5%

(Utazásértékesítő: Travel21 Utazási Iroda - az Equator Média Kft. működtetésében az Olinera kft. fiókirodája, U-000949)