Prágai séták 29.900 Ft/fő

2014. július 01. kedd 18:30

Prágai séták 29.900 Ft/fő

2 éjszaka 3 csillagos szállodában reggelis ellátással. Utazás autóbusszal. 

További információk, foglalás: írjon és mi felhívjuk!

Ha további információkra lenne szüksége, hívja a Travel21-et a 72/233-533-as számon, vagy küldjön egy e-mailt az [email protected] címre és felhívjuk mi Önt.
Személyesen kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken fél 10 és fél 6 között, szombaton fél 10 és fél kettő között várjuk a Pécs, Jókai tér 2. sz. alatti utazási irodánkban.
Utazásértékesítő: Travel21 Utazási Iroda, Pécs, Jókai tér 2., Telefon: 72/233-533.  

Időpont: Augusztus 1.

1. nap: Budapest-Pozsony-Prága
Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről. Első megállónk a koronázó város, Pozsony. A Duna fölött magasodó négy tornyú pozsonyi Vár Szlovákia leglátogatottabb látványossága, egy 85 méter magas domb tetején található. Megtekintjük a vár épületét, majd a hangulatos, sokszínű óvárosban teszünk egy sétát, ahol gyönyörű reneszánsz, barokk és rokokó épületek fogadnak. Végigjárjuk a magyar királyok koronázási útvonalát érintve azokat az épületeket és helyszíneket, melyek szorosan kapcsolódnak a magyar történelemhez. Belvárosi sétánkból nem maradhat ki a Szent Márton-dóm, vagy ismertebb nevén a Koronázó templom, Pozsony legismertebb és legnagyobb temploma, valamint a főtér és az Óvárosháza épülete sem. Kora délután érkezés Prága városába, amit joggal neveznek a „száztornyú városnak",„arany városnak", vagy egyszerűen csak a városok királynőjének. A Moldva partján fekvő fővárosban városnézésünket a Várnegyedben, a sziklamagaslatra épített várban, a Hradzsinban kezdjük. A világ egyik legnagyobb vár épülete 7.28 hektár területen fekszik. Sétánk során a Strahovi Kolostor, a Loretói Szűz Mária-templom, a Szent Vitus székesegyház és az Arany utcácska lesznek a legfontosabb látnivalóink. Érkezés a szállodába a késő esti órákban.

2. nap: Prága
Reggeli után folytatjuk prágai városnézésünket a történelmi városközpontban melyet az UNESCO 1992-ben a Világörökség részévé nyilvánított. Gyalogos és buszos városnézés a „Száz tornyú Aranyvárosban" a legfontosabb nevezetességekkel. Az Óvárosi téren gyönyörű gótikus, reneszánsz és barokk épületek láthatunk és itt található az Óvárosi városháza is a világhírű Orlojjal. Sétánk alkalmával a Týn-templomot és a város további nevezetességeit is megtekintjük majd elvegyülhetünk a Károly híd vagy a Vencel tér forgatagában. Délután szabadidő, majd egy hangulatos étteremben pihenhetünk meg, ahol az igazi cseh sört és ízletes knédlit is megkóstolhatjuk. Szállodánkba az esti órákban térünk vissza.

3. nap: Prága-Tábor-Telc
Reggeli után búcsút intünk Prágának és a husziták egykori fellegvárába utazunk. A Prágától 90km-re fekvő Tábor a husziták egykori központja volt. Neve a cseh nyelvben is tábort jelent. A város XV. századi városfalainak és bástyáinak egy része főleg a belváros északi oldalán máig megmaradt. Séta a hangulatos belváros macskaköves utcáin, ahol csodálatos gótikus, reneszánsz és barokk épületeket láthatunk. Megtekintjük a gótikus Városházát és a Jan Zizka-ról elnevezett gyönyörű főteret, ahol a huszita hadvezér szobrát is láthatjuk. Következő megállónk Csehország egyik legszebb történelmi városa, Telc festői kisvárosa, mely az UNESCO Világörökség része. A híres lábasházak megtekintése, séta a hosszan elnyúló, trapéz alakú főtéren, ahol a gótikus Szent Jakab plébániatemplomot is láthatjuk, majd városnézésünk után a délutáni órákban indulunk Magyarország felé. Folyamatos utazással érkezünk Budapestre a késő esti órákban.

Részvételi díj: 29.900 Ft/fő, Gyermek ár: 26.900 Ft/fő, Félpanzió: 7.000 Ft/fő, Egyágyas felár: 9.000 Ft/fő, Biztosítás: 1.650 Ft/fő , Sztornó biztosítás: 1,5%, Adó-vevő: 1.350 Ft/fő

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Pozsony 4 EUR
Prága 250 CZK
Telc 110 CZK

(Utazásértékesítő: Travel21 Utazási Iroda - az Equator Média Kft. működtetésében az Olinera kft. fiókirodája, U-000949)