POSZT: „Csak a jó idő meglegyen!"

2008. június 04. szerda 20:35

POSZT: „Csak a jó idő meglegyen!
Nyolcadszor gyűlik egybe csütörtöktől a magyar színművészet krémje Pécsett, hogy egy rengeteg kiegészítő programmal övezett versenyben mérje össze tudását. A fesztiválra többet tudnak költeni, mint az elmúlt években, színesedik a kínálat, így - ígérik a szervezők - mindenki megtalálja majd a számára kedves szórakozási formát a tíznapos kavalkádban.

Néhány kósza jegyen kívül az összes tiket elkelt a tizenhat versenyprodukcióra, de az off-programokra még sokan bejuthatnak - tudtuk meg a csütörtök délután ötkor ünnepélyes megnyitóval kezdődő VIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) kapcsán.

Mint azt Simon István fesztiváligazgató, a PNSZ ügyvezető igazgatója a Pécsi Újság.hu-nak elmondta, az idei POSZT a korábbiaknál is színesebbnek ígérkezik, hiszen a tíz nap alatt negyven helyszínen kétszázötven programot kínál. Hogy a számoknál maradjunk, azt is megtudtuk: összesen háromszáznegyven művész érkezik Pécsre - illetve ennyi ember számára foglaltak szobát a pécsi hotelekben.

"Minden összeállt, a költségvetésünk is kielégítő, a helyszínek rendben vannak - igazából a legnagyobb vetélytársunk már csak az időjárás. Ha ugyanis leszakad az ég a megnyitón, az nehéz körülményeket teremt majd, bízzunk a legjobbakban" - mondja.

Az idei nagy durranásokról szólva kiemelte Mundruczó Kornél - Bíró Yvette Frankenstein-terv című darabját a Bárka Színháztól, amelynek esélyeit növelheti az országos sajtóvisszhang is. De ugyanígy nagyot szólhat majd a Radnóti Színház darabja, az Asztalizene is.

Ezen kívül szerinte a József Attila Színház Az öreg hölgy látogatása című előadása és a Debrecenből érkező Úri muri válthat még ki nagy elismerést a szakma és a publikum részéről.

Mindezek mellett a nagyközönség számára a kiegészítő programok lesznek igazán érdekesek, ám ezekről Simon István - tekintve azok számát - nem beszélt részletesen. A programok között azonban bárki kedvére böngészhet.

A POSZT műsorát megtalálja lapunk PROGRAMOK rovatában, a SZÍNHÁZ menüpont alatt!


(Képünkön:
Stenczer Béla pécsi színművész, a jegyiroda vezetője.)

Korb Z. - Fotó: www.poszt.hu