Pisztollyal hadonászott a pécsi Viszkis, pánikot okozott, megúszta felfüggesztettel

2017. május 18. csütörtök 14:03

Pisztollyal hadonászott a pécsi Viszkis, pánikot okozott, megúszta felfüggesztettel

Pánikot okozott, amikor fegyverrel hadonászott a diszkóban az a pécsi férfi, akit egy év hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Pécsi Járásbíróság. K. Attila semmire sem emlékszik, 10 órás, masszív italozás után kattant be. 

 

A 24 éves, gyöngyfai férfi saját bevallása szerint rengeteget ivott, mielőtt éjfél körül betért az egyik ismert szórakozóhelyre, ahol az utolsó emlékképe az, hogy lehajt egy whiskyt. A következő, amire emlékszik, hogy a rendőrök fegyvert fognak rá és földre viszik, mondta a Pécsi Járásbíróság szerdai tárgyalásán.

A két emlékkép között másfél óra telt.

- Összevesztem az élettársammal, aki a hathónapos gyerekünkkel együtt elviharzott délután kettő körül. Elborult az agyam, magamhoz vettem a fegyvert és inni kezdtem. Előbb otthon, majd a magyarmecskei presszóban, nem tudom mennyit, de sokat, sört bort és pálinkát - mondta a férfi, aki állítása szerint azóta viszont egy kortyot sem ivott, és szórakozni sem ment el.

A vádirat szerint tavaly november ötödikén a vádlott úgy táncolt a szórakozóhelyen, hogy a pólójának alját felemelte, így mindenki számára jól láthatóvá vált a nadrágja derékrészében, az öv alatt tartott gázfegyvere, amit önvédelmi céllal, engedély nélkül tartott magánál. A tánc befejeztével a szórakozóhelyen a pulthoz ment, ahova előbb a gázfegyvert kitette azért, hogy mások jól lássák, majd hadonászni kezdett.

Ekkor pánik tört ki, többen próbálták lefegyverezni, ami végül a férfi vele tartózkodó nővérének sikerült - mondta a tárgyaláson a szórakozóhely biztonsági őre, aki ezután kikísérte az utcára a férfit, és érthetetlen módon senkinek sem jutott eszébe értesíteni a rendőröket, sőt, még a pisztolyt is visszaadták neki. A rendőröket csak akkor hívták ki, amikor K. Attila a szórakozóhely előtt eszméletlen fekvő férfi fejéhez fogta a pisztolyt.

Az ügyészség szerint a vádlott cselekménye kihívóan közösségellenes és erőszakos volt, mely az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltett, figyelemmel arra is, hogy a gázfegyver, mint lőfegyver utánzat alkalmas volt arra, hogy mások lőfegyvernek véljék.

A Pécsi Járásbíróság Kalmár Éva vezette tanácsa garázdaság miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, amit két év próbaidőre felfüggesztett. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség és a vádlott is fellebbezett.

 

 


F. G. - Fotó: Kálmándy Ferenc