Pénzzel teli tartót talált a pécsi belvárosi kisvonat vezetője, a közel egyhavi nyugdíj gazdáját keresi

2016. július 22. péntek 10:16

Pénzzel teli tartót talált a pécsi belvárosi kisvonat vezetője, a közel egyhavi nyugdíj gazdáját keresi

Nem akármilyen becsületességről tesz tanúbizonyságot Denke Zoltán, a belvárosban közlekedő kisvonat vezetője. Péntek délelőtt arról értesítette a Pécsi Újság.hu munkatársát, hogy ötvenegyezer forintot, illetve egy nyugdíjszelvényt talált. Az összeg a szerelvénynél átvehető.

Alig néhány ezer forintot költhetett csak nyugdíjából az az ismeretlen, aki nemrég elhagyta szinte a teljes havi járandóságát Pécsett. Szerencséjére egy rendkívül becsületes megtalálóhoz került a pénz, akinek esze ágában sincs azt megtartani.

- Egy leginkább telefontartóhoz hasonlító tárgyat találtam Pécsett, amelyben ötvenegyezer forint, illetve egy nyugdíjszelvény és egy törzsvásárlói kártya van. Név sajnos egyiken sem szerepel - idézte fel a történteket Denke Zoltán, a kisvonat „masinisztája".

Mint elmondta, szeretné, ha minél előbb visszakerülne az összeg a jogos gazdájához, ám munkája miatt legközelebb csak hétfőn tudná leadni a pénzt a rendőrségen vagy a nyugdíjfolyósítással foglalkozó hivatalban.

A feltehetően rendkívül elkeseredett nyugdíjasnak nem kell tehát sokáig bánkódnia, jó hír ugyanis számára, hogy akár már a mai napon átveheti a Széchenyi térről induló és oda is érkező kisvonatnál az elhagyott pénzt. Ehhez természetesen el kell mondania a nyugdíjas törzsszámát, valamint azt is, hogy milyen típusú vásárlói kártyát rejt az ominózus tartó. A városnéző jármű egyébként minden nap délelőtt tíz és délután öt óra között közlekedik, így akár a hétvégén is felkeresheti a vezetőt.

Ha pedig az illető, aki elhagyta a pénzt, nem tud a belvárosba menni, a 20/964-54-78-as telefonszámon elérheti Denke Zoltánt, és megbeszélhetik az átadás-átvétel részleteit.


Képünkön: ezúttal nem csak az utasoknak szerezhet örömet a kisvonat. 

Palotás P. - Fotó: Dittrich Éva (archív)