Pénteken újra várja a napfény szerelmeseit a megújult Hullám

2014. július 30. szerda 13:56

Pénteken újra várja a napfény szerelmeseit a megújult Hullám

Augusztus 1-én, pénteken reggel 9 órakor Páva Zsolt polgármester hivatalos program keretében veszi át a kivitelező TM Hidro-Szer Kft.-től és adja át a pécsi fürdőző közönségnek a Hullámfürdő bő egy hónapos munkával elkészült két kültéri medencéjét, illetve strandját. Aznap egészen éjfélig többféle program, kedvezmény és ajándék várja a strandolni vágyókat.

Amint azt már a június végi munkakezdéskor tudni lehetett, a Hullámfürdő külső medencéi az évtizedek alatt olyannyira elöregedtek és elvesztették víztartó képességüket, hogy a biztonságos használat érdekében elengedhetetlenné vált a szerkezeti részeket is érintő teljes felújításuk. Ennek során most nemcsak megerősítették, hanem teljes egészében újra is burkolták, körben korszerű és esztétikus taposókkal, zuhanyzókkal szerelték föl a két medencét, amelyek közvetlen környezete is új térburkolatokat kapott, a tönkrement aszfaltos részeket több helyen parkosították, újrafestették a régi gépházat, újramázolták a strand padjait, rendbe tették a kis játszóteret is.

A megújult strandot már péntek reggel 9 órától birtokba vehetik a fürdőzők, 14 órától pedig többféle program színesíti a nyitónapot.

Ezek sorában kézműves-foglalkozások, trambulin, légvár, streetball-palánkok várnak a gyerekekre, késő délután két alkalommal is csinos manökenek vonultatják föl az idei fürdőruhadivatot, egy DJ folyamatosan háttérzenét szolgáltat a parkban. A strandot estére ki is világítják, hiszen a Nyitott strandok éjszakája országos akcióhoz csatlakozva a Hullámfürdő is 24 óráig tart nyitva. Különleges attrakciónak ígérkezik 22 órakor a több mint tízperces vízi-tűzijáték.

A belépőjegyet váltók között 15 és 20 óra között óránként, azaz 6 alkalommal, alkalmanként 2x 4-4 db 4 fős családi uszodabelépőt sorsolnak ki.

A strand pénteken a Hullámfürdő árlistáján szereplő normál árakon vehető igénybe egészen 24 óráig (felnőtt napijegy 1000 Ft, diák/nyugdíjas 820 Ft).

A nyitás napján, pénteken Pécsi Tüke-kártyával a normál napijegyárak 50 százalékos kedvezménnyel válthatóak (ez az akció más Tüke- és egyéb kedvezményekkel nem vonható össze; ezen a napon az éjfélig tartó nyitva tartás miatt a szokásos délutáni kedvezményes jegy /15 órától, 600 Ft/ nem érvényes).

Augusztus 2-3-án, szombat-vasárnap a strand a hétvégi kánikulai időjárásra is tekintettel meghosszabbított időben, 9-20; augusztus 4-étől, hétfőtől 9-19 óráig; a fedett uszoda a szokásos módon, mindennap 6 -22 óráig tart nyitva.