Pénteken kezdődik a Lajkó Félix-maraton, Pécsre is ellátogat

2014. december 19. péntek 07:12

Egy szülőföldjén, Szabadkán adandó koncerttel december 19-én, pénteken kezdi el február végéig tartó maratoni turnéját a 40 éves Lajkó Félix.

A hegedűvirtuóz a szabadkai koncert utáni bő két hónapban fellép többek között Újvidéken, Szegeden, Budapesten, Gödöllőn, Veszprémben, Győrött, Miskolcon, Pécsett és Kolozsváron, de koncertkörútján érinti Bécset, Ljubljanát és Berlint is.

A turné február 27-én és 28-án a Művészetek Palotájában ér véget, ahol Lajkó Félix két nap alatt három koncertet ad olyan partnerekkel, mint Balázs János és az iráni Mohammad Reza Mortazavi, Palya Bea, Csizmadia Anna és Tintér Gabriella, valamint a Hollerung Gábor vezényelte Budafoki Dohnányi Zenekar.

A maraton keretében kerül sor Lajkó Félix január 3-i újévi szólókoncertjére is a Zeneakadémia nagytermében. A hegedűs az est teljes bevételét felajánlotta a Magyar Hospice Alapítvány részére.

A kerek ünnephez igazítva Lajkó Félixnek két új lemeze is megjelent a Fonó Budai Zeneház gondozásában: a Jelszó/Password című korongon a hegedűs a fiatal zongoravirtuózzal, Balázs Jánossal improvizál, a Végtelen/Infinity című albumon pedig a Budafoki Dohnányi Zenekarral játsszák nótái szimfonikus átiratát Hollerung Gábor vezényletével.

 

A koncertmaraton részleteiről Lajkó Félix honlapján lajkofelix.hu és Facebook-oldalán lehet tájékozódni.

(mti)