Pénteken életbe lép Pécsett a nyári buszmenetrend, mutatjuk a változásokat

2017. június 15. csütörtök 16:47

Pénteken életbe lép Pécsett a nyári buszmenetrend, mutatjuk a változásokat

A részletes menetrend a Biokom honlapján már elérhető, az alábbiakban azonban rövid tájékoztatást adunk a változásokról.

A megszokott vonalhálózaton az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően a nyári járatsűrűség lép életbe. A megszokottól eltérő változások:

- A Fagyöngy utcából induló 109E és a Malomvölgyi útról induló 107E gyorsjáratok is közlekednek a nyári időszakban.

- Az egyenletesebb közlekedés érdekében a Mecsekoldalon nyáron is közlekedik csúcsidőben a 31-es járat, továbbá a délutáni időszakban is indulnak 34Y, 35Y és 47-es járatok.

- A Misina tetőre és Árpádtetőre napközben gyakrabban, 60-60 percenként indulnak a járatok a kirándulóforgalom kedvezőbb kiszolgálása érdekében.

- A Mecsek Áruháznál a nyári időszakban összevonják a Belváros irányú buszmegállókat, így kedvezőbben, egy megállóban lehet majd várni a járatokat. A társaság célja, hogy a megálló buszok közötti távolságot csökkentsék és egyszerűsítsék a felszállási rendet.

- A hétvégi időszakban a Főpályaudvar felé jelenleg az Árkád, Hal térnél megálló járatok a kedvezőbb csatlakozások érdekében a Konzum előtti Árkád megállóban állnak meg. Ezáltal az Uránváros és Vásárcsarnok irányába átszálló utazóknak kedvezőbb csatlakozásokat biztosítanak.

EQM - Forrás: Biokom Nkft.