Pedagógusoknak tartott lelkigyakorlatot Udvardy György

2016. augusztus 22. hétfő 15:29

Pedagógusoknak tartott lelkigyakorlatot Udvardy György

A szekszárdi Szent József Katolikus Általános Iskola és a Szent Rita Katolikus Óvoda, valamint a siklósi Szent Imre Katolikus Általános Iskola tantestületeinek lelkigyakorlatát Udvardy György pécsi megyéspüspök tartotta augusztus 18-19-én, Máriagyűdön.

Az idei tanévkezdő lelkigyakorlatot a siklósi Szent Imre Katolikus Általános Iskola és a szekszárdi Szent József Iskolaközpont - óvoda és iskola - nevelőtestülete közösen tartotta a máriagyűdi kegyhelyen. Szentmisék, csendes egyéni elmélyedések, közös rózsafüzér-imádság a Mária-úton és jó hangulatú beszélgetések gazdagították a programot.

A kétnapos együttlétet Udvardy György pécsi megyéspüspök vezette, aki elmélkedéseiben a keresztény ember méltóságát, Istennel való kapcsolatát, a keresztény közösség jellegzetességeit tárta fel. A főpásztor rámutatott a közösség fontosságára, tagjainak Istentől kapott meghívására, valamint az ezzel járó személyes döntések felelősségére. Ezáltal alapot teremtett a két keresztény testület számára a hamarosan induló tanév lelkileg is tudatos megkezdéséhez.

A lelkigyakorlaton résztvevők a helyi hívekkel közösen vettek részt a csütörtökön 18.30-kor és pénteken 7 órakor kezdődő szentmisén.

 

Forrás: Pécsi Egyházmegye