Pécsről induló vándorkiállítást szerveztek

2017. július 19. szerda 16:59

Pécsről induló vándorkiállítást szerveztek

Két nő, két kiállítás egyben. Ami közös bennük: nAGYmeNŐK. Mezeyné Musicz Ildikó és Balajti Mariann közös vándorkiállítást szerveztek.

Ami a kiállítást megalapozta: tíz szó, illetve tizenkétszer tíz szó. Ezek a szavak adtak ihletet Mezeyné Musicz Ildikónak a selyemfestéshez, s Balajti Mariannak fotózáshoz. Ebből született az első nAGYmeNŐK vándorkiállítás, ami Pécsről indult, és Pécsre tér vissza. Egy aukció keretén belül az eladott képekből származó bevétel 50%-át A Harmonikus Fejlődésért pécsi alapítványnak (Lásd a világot autista szemmel Egyesület) ajánlja fel a két művész.

Az egyesület autista gyermekek és szüleik támogatásával foglalkozik, a létrehozóik dr. Garainé Horváth Linda és Kádárné Szántó Nikolett pécsi nAGYmeNŐK klub tagjai.

Pécsen kívül, Debrecenben láthatják az érdeklődők a kiállítást a nagyerdei víztoronyban, augusztus másodikán. Később Budapesten is lesz folytatás. A debreceni megnyitón ott lesz Serfőző Attila író és festőművész, aki délután öt órakor nyitja meg az eseményt.

Pauska Petra - Fotó: nAGYmeNŐK