Pécsi tűzoltó napközi: nemcsak fecskendővel lőttek célba

2015. július 04. szombat 14:21

Pécsi tűzoltó napközi: nemcsak fecskendővel lőttek célba

Napközis tűzoltó tábort szervezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Mecseki Lovas Egyesület és a Szabolcs Fejedelem Hagyományőrző Egyesület. A tábor az elmúlt két hétben közel harminc gyermek nyári vakációját tette színesebbé.

A diákok számtalan érdekes programon és bemutatón vehettek részt, ki-ki az érdeklődésének megfelelően választhatott közülük.

A legtöbb táborozót a lovaglás, az állatok gondozása, a számháború, a kézműves foglalkozások és az íjászat vonzott. Egy-egy tematikus napon, a tűzoltók, rendőrök, speciális mentők és a vöröskereszt munkatársai is szórakoztatták a gyerekeket.

A nagy melegben igazi élmény volt a puttonyfecskendővel történő célba lövés, de a rendőrségi bemutatón sem unatkoztak a táborozók.

A baleset- és bűnmegelőzési ismeretek elsajátítása mellett, a rendőrautókat és rendőrmotorokat is megtekinthették közelebbről. Nagy érdeklődés övezte a kiképzett rendőrkutya bemutatóját, és az ujjlenyomatvételt is kipróbálhatták a gyerkőcök.

A vöröskereszt munkatársai bemutatták az újraélesztés szabályait, majd műsebeket választhattak a diákok, és a legalapvetőbb kötözési technikákat is gyakorolhatták.

A Pécsi Kutató- Mentő és Tűzoltó Egyesület is meglátogatta az árpádtetői helyszínt, ahol érdekes bemutatót tartottak a speciális mentési technikákról.

A fiúkat órákra lekötötték azok a katonai programok, amelyek során airsoft fegyverekkel, légpuskával és katonai járművekkel ismerkedhettek meg.

Az aktív programok mellett, délutánonként virágot, gyógyfüveket szedtek a táborlakók, és a Mecsek erdei útjait is felfedezték.

A napközis tábor munkáját több középiskolás, közösségi szolgálatot teljesítő diák is segítette. Az elmúlt napokban, önkéntes munkával teljesített óráikat, már beszámítják abba az ötven órába, amely 2016-tól előfeltétele az érettséginek.

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság