Pécsi Nyári Színház: húsz estén át kínálnak tartalmas kikapcsolódást a Káptalan utcai színpadon

2016. május 27. péntek 12:30

Pécsi Nyári Színház: húsz estén át kínálnak tartalmas kikapcsolódást a Káptalan utcai színpadon

Tizenhárom produkcióra, köztük vígjátékra, táncszínházi előadásra, bohózatra, zenés estre és komédiára várja a közönséget a Pécsi Nyári Színház június 18. és augusztus 7. között a baranyai megyeszékhelyen.

Vidákovics Szláven, a Pécsi Horvát Színház igazgatója, a nyári játékok főszervezője az eseményt beharangozó pénteki sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Káptalan utcai szabadtéri színpadon húsz estén keresztül kínálnak tartalmas kikapcsolódást a közönségnek.

A produkciók közül kiemelte Woody Allen Játszd újra, Sam! című romantikus vígjátékát, amelyet a Pécsi Nemzeti Színházzal (PNSZ) közösen állítanak színpadra Szurdi Miklós rendezésében, illetve a Pécsi Balettel közös - Ken Kesey világhírű regényéből készült - Száll a kakukk fészkére című táncszínházi előadást.

Műsorra tűzik Ivancsics Ilona és Színtársai előadását, Neil Simon Női furcsa pár című vígjátékát Bencze Ilona rendezésében, Mary Orr Mindent Éváról színművét, Richard Bea Egy fenékkel két lovat című zenés komédiáját az Orlai Produkciós Iroda hozza el a pécsi közönségnek Pelsőczy Réka rendezésében.

Önálló esttel jelentkezik a L'art pour l'art Társulat és Hernádi Judit is.

A programok sorában szerepel a Budapesti Fogi-Bulvárszínház Georges Feydeau A Balek, avagy a hülyéje című bohózata, Frenkó Zsolt és Barabás Pál Egy szoknya, egy nadrág zenés komédiáját a Pódium Színház állítja színpadra, Miles Tredinnick Elvis, oltár, Miami, avagy félmillió dollár gazdát keres című komédiát a Bánfalvy Stúdió hozza el Pécsre.

Gergely Róbert rendezésében, a Gergely Theáter előadásában láthatja a publikum George Axelrod Goodbye, Charlie című vígjátékát. Az operett kedvelőit Kálmán Imre A cirkuszhercegnő című művével várják a szervezők a Budapesti Fogi-Bulvárszínház produkciójában, a Veres1Színház Ray Cooney és John Chapman Ne most, drágám! című vígjátékával vendégszerepel Pécsett.

Vidákovics Szláven megjegyezte, hogy a produkciók iránt egyre több hazai és külföldi turista érdeklődik, így elmondható, hogy nyári színház hozzájárul a baranyai megyeszékhely turisztikai vonzerejének növeléséhez. Szólt arról is, hogy az 1978-ban indult kulturális eseménysorozat két év múlva ünnepli negyvenéves jubileumát, az alkalomra 2018-ban nagyszabású, méltó programsorozattal készülnek.

Őri László (Fidesz-KDNP), Pécs kultúráért felelős alpolgármestere kiemelte: a Pécsi Nyári Színház programjai régóta gazdagítják a megyeszékhely kulturális kínálatát Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) utáni időszakban. A pécsi önkormányzat idén 35 millió forinttal támogatja az eseménysorozat megrendezését.

 

MTI