Pécsi csapat nyerte az országos online bankszimulációs versenyt

2015. november 25. szerda 11:19

Pécsi csapat nyerte az országos online bankszimulációs versenyt

Az egyik kereskedelmi bank idén hetedik alkalommal hirdette meg azt a diákkupát, amely a főiskolai és egyetemi hallgatók országos online bankszimulációs versenye. A megmérettetés során a diákok egy bank irányítását vehetik a kezükbe - természetesen csak virtuálisan. Az idei versenyre összesen 235 csapat nevezett, 34 felsőoktatási intézményből. A döntőt a Pécsi Tudományegyetem Concordance csapata nyerte.

- A diákkupa az elmúlt évek során a főiskolai és egyetemi hallgatók egyik legnépszerűbb pénzügyi versenyévé vált. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a megmérettetésre jelentkezők számra évről évre nő, és egyre több felsőoktatási intézmény csatlakozik a kezdeményezéshez - mondta Németh Balázs, a bank Stratégiai és HR igazgatója.

A versenyre háromfős csapatok jelentkezhettek, hogy bizonyítsák, felsővezetőként is megállnák helyüket a pénzügyi világban. A résztvevők egy-egy virtuális kereskedelmi bank és biztosító irányítását vehették kézbe, és éves periódusokra vonatkozóan kellett döntéseket hozniuk. A virtuális pénzintézetek pedig valós versenykörnyezetben versenyeztek egymással a vevők bizalmáért, és törekedtek a hatékony működés megvalósítására.

- A bank egyik kiemelt támogatási területe a fiatalok oktatása, és mi állhat közelebb egy pénzintézethez, mint a pénzügyes hallgatók szakmai irányú fejlesztése - tette hozzá Németh Balázs.

- Elkötelezettségünket a téma és a versenyzőnk iránt pedig mi sem mutatja jobban, mint hogy az előző diákkupák döntősei közül többen is vállalatunknál dolgoznak, egy tavalyi projektbe pedig további két döntőst vontunk be külsősként.

Az online selejtezők és középdöntő után a múlt heti döntőben kilenc csapat versengett egymással, hogy fenntartható és profitábilis növekedési pályára állítsák az általuk vezetett bankot, valamint különböző szakmai témák mentén vitázzanak egymással, illetve pénzügyes és statisztikai feladatokat oldjanak meg.

A legjobb üzleti és vezetői döntéseket és megoldásokat a Pécsi Tudományegyetem Concordance csapat tagjainak (Gyimesi András, Juhász Bálint és Szilágyi Bernadett) sikerült meghozniuk, ezzel ők nyerték a belgiumi utazást, amelynek részeként többek között látogatást tehetnek a bank anyavállalata, és egy biztosítási csoport központjába is.

EQM