Pécsi Advent – ismét közös várakozásra hív az egyházmegye

2014. november 24. hétfő 15:30

Pécsi Advent – ismét közös várakozásra hív az egyházmegye

Az adventi időszak lelki előkészületének jegyében a Pécsi Egyházmegye az idén is meghirdeti a Pécsi Advent rendezvénysorozatot, amelynek fő célja, hogy segítsen elmélyíteni az igazi várakozás lelkületét, és megízleltesse Jézus Krisztus bennünk munkálkodó szeretetét az együttlét, az adventi műsorok, a közös éneklés és zenélés által – közölte az egyházmegye.

A programsorozatban fiatal művészek, zenekarok, színjátszó csoportok éppúgy helyet kapnak, mint kézműves foglalkozások, fogyatékkal élők és általános iskolások programjai. A gyermekektől a felnőttekig, a műkedvelőktől a hivatásos művészekig mintegy félszáz csoport programjai várják mindazokat, akik szívesen részt vesznek a közös készület ünnepi eseményein.

"Az advent várakozás az Úr eljövetelére. Az egyre hosszabbá nyúló téli éjszakák sötétjében minden jóakaratú emberben felébred a vágyakozást a fény iránt. Az Egyház és a keresztény ember életében ez az időszak felkészülés a személyes találkozásra az igazi Fénnyel, Jézus Krisztussal, akinek földi születése az adventi várakozás beteljesedése. A Pécsi Egyházmegye erre a lelki felkészülésre hív mindenkit!" – olvasható az egyházi közleményben.

Megnyitó: december 5. 19:00, Székesegyház
Köszöntőt mond: Dr. Udvardy György megyéspüspök

A programsorozatot megnyitja a Pécsi Vasutas Koncertfúvós Zenekar

A műsor beosztását és további információit letöltheti innen .