Pécsett osztották ki elsőként az ajándék cipősdobozokat

2014. december 19. péntek 06:58

Pécsett osztották ki elsőként az ajándék cipősdobozokat

Csaknem 300 gyerek kapott ajándékot a Szent Mór Iskolaközpont dísztermében december 18-án, csütörtökön a Cipősdoboz ajándékozás keretében. Az ajándékokat Páva Zsolt, Pécs polgármestere, Csizi Péter, Pécs országgyűlési képviselője, Szenczy Sándor, a Magyar Baptista Szeretetszolgálat elnöke, Weisz Fanni, Pécs város arca, valamint Vujity Tvrtko, Pécs Jószolgálati Nagykövete adta át a gyermekeknek. 

Páva Zsolt polgármester az eseményen elmondta: a program a néhány éve született elhatározás hagyományos folytatása, mely szerint Pécsett ne teljenek el úgy ünnepek, hogy akár egyetlen pécsi gyerek ajándék nélkül maradjon.

A korábbi években fogyatékkal élő, hátrányos helyzetű és beteg gyermekek kapták az első dobozokat, idén olyan kicsik, akik nagycsaládban nevelkednek.

Szenczy Sándor az ünnepségen elmondta: reményei szerint valószínűleg megdől a tavaly felállított országos rekord, 2013-ban 40100 cipősdoboz gyűlt össze, ez a szám idén az 50 ezret is elérheti.

Az eseményen bejelentették: a fővároson kívül Pécsről indult el a legtöbb cipősdoboz, a baranyai megyeszékhelyen 2000 doboz gyűlt össze. Az iskolák országos versenyében pedig a pécsi Széchenyi István Gimnázium nyert 604 dobozzal.

 

Képünkön Weisz Fanni, a Pécs Város Arca cím birtokosa (balra) és Szenczi Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke (középen) cipősdoboz-ajándékot adnak át a pécsi Szent Mór Iskolaközpontban december 18-án, pénteken.

Forrás: Pécs MJV Polgármesteri Hivatal - Fotó: Sóki Tamás/MTI