Pécsett lép fel a világhírű Orosz Nemzeti Zenekar

2014. november 21. péntek 16:41

Pécsett lép fel a világhírű Orosz Nemzeti Zenekar

A Filharmónia Magyarország olyan nívós külföldi szimfonikus együttest láthat vendégül, mint az Orosz Nemzeti Zenekar: ezúttal nemcsak a főváros közönsége örülhet, de a kultúra másik magyarországi fellegvára, Pécs is.

Közel 40 éve nem koncertezett világhírű külföldi szimfonikus zenekar Pécsett, így a pécsi székhelyű Filharmónia Magyarország szervezte január 23-ai esemény a város életében is meghatározó, hiszen a Kodály Központ ezzel a hangversennyel egy újabb lépést tehet annak érdekében, hogy egyre rangosabb helyet foglaljon el Európa hangversenytérképén.

2004-ben az Orosz Nemzeti Zenekar volt az első orosz zenekar, amely megkapta a lemezipar legnagyobb megtiszteltetését, a Grammy -díjat albumáért, amin közreműködnek a közélet világhírű személyiségei. A Gramophone magazin az együttes Csajkovszkij: Patetikus szimfóniájának felvételét, a történelem legjobbjaként listázta.

A zenekart annak alapítója, a világhírű zongoraművész és karmester Mihail Pletnyov irányítja majd január 23-án Pécsett, a Kodály Központban és január 24-én, Budapesten, az Erkel színházban.

A hangversenyeken a magyar zenei élet briliáns tehetségű előadói működnek közre, Budapesten Baráti Kristóf, Pécsett Várdai István.

PÉCS - KODÁLY KÖZPONT - 2015. 01. 23. 19:00

Műsor:
A.Glazunov: Prelude "A középkorból" szvithez
D. Sosztakovics: G-dúr csellóverseny, op. 126
P. I. Csajkovszkij: V. e-moll szimfónia